Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim İş’ten EBA TV tepkisi

Okulların koronavirüs tedbirleri kapsamında,

Okulların koronavirüs tedbirleri kapsamında, kapanmasının ardından uzaktan eğitim için yayın yapan TRT Eba TVye Eğitim İş’ten sert tepki geldi.

TRT tarafından, okulların koronavirüs kapsamında kapalı olduğu bu günlerde, yayına başlayan EBA TV oldukça tepki gördü. Çocukların uzaktan eğitim için izledikleri bir anlamda dersleri takip ettikleri EBA TV’deki intihar ve benzeri görüntüler bir anda ülke gündemine oturdu. Aileler ve veliler görüntüler karşısında tepkisiz kalmazlarken, sosyal medyada en çok konuşulan konu bir anda EBA TV oldu.

Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Birçok dünya ülkesi gibi Türkiye de Koronavirüs ile boğuşmakta ve bilindiği gibi bu salgının en çok zarar verdiği alanların başında eğitim gelmektedir. Salgın nedeniyle ara verilen eğitim, bugün itibariyle uzaktan, internet ve TV aracılığıyla devam etmeye başlamıştır. Ne var ki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un çağrısıyla bugün okula gider gibi hazırlanıp TRT EBA (EĞİTİM BİLİŞİM AĞI) TV’nin başına geçen öğrenciler ve aileleri şok yaşamışlardır. EBA TV’nin AKP tarafından giderek gericileştirilen eğitimin, ekran bulmuş hali olduğu ayyuka çıkmıştır.

Bu ilk gün, EBA TV’nin biçimsel olarak çağdaş eğitim ve iletişim bilimlerinin hakikatlerinden uzak, içerik olarak ise AKP’yi memnun etme yayınından ibaret olduğunu ortaya koymuştur.Derhal bu rezalete son verin! Ne eğitimin kalitesini, ne de bakanlığınızın ismini daha fazla düşürmeyin” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech