Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Corona aşısı için harekete geçildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Corona virüsü salgınıyla ilgili yaptığı açıklamaların ardından ülke çapında aşı çalışmaları için harekete geçildi. Ankara Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada “Hücre doku bankacılığından gen tedavilerine kadar birçok araştırma yapan üniversitemiz, şimdi koronavirüs aşısı için kolları sıvadı” denildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün Sağlık Bakanlığı Aşı Enstitüsü’nün Corona virüsüne aşı geliştirilmesi için harekete geçtiğini duyurmuş ve “Bakanlığımızın Aşı Enstitüsü, bilim dünyamızın Kovid-19’a karşı aşı geliştirmesi için harekete geçti. Umut verici her bilimsel çabayı destekleyeceğiz. Maliye Bakanlığımız fon oluşturmaya hazır” ifadesini kullanmıştı.

Bunun üzerine Ankara Üniversite de bir açıklama yayınlayarak Corona virüsü için aşı çalışmalarına başlandığını duyurdu. Açıklamada “Hücre doku bankacılığından gen tedavilerine kadar birçok araştırma yapan üniversitemiz, şimdi koronavirus için ilaç, aşı ve tanı kiti projesi için kolları sıvadı. Bu anlamda çalışmalarımız için üniversitemizden 20’den fazla akademisyen adeta seferber oldu” ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech