Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turizmcilerden hükümete veryansın!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB)

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Corona virüsü tedbirleri kapsamında hükümet tarafından açıklanan ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketine veryansın etti. Çelik, virüs yüzünden çok büyük zarara uğradıklarını ifade ederek “Şu an tüm turlarımız iptal, acentalar can çekişiyor. Ve ne yazık ki açıklanan pakette seyahat acentalarının banka borçları ve vergi ödemeleri için verilen erteleme süreleri asla yeterli değil. Acentalar 9 ay iş yapamayacak. Herkes Ödeme sürelerinin uzatılması ve destek paketinin genişletilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkisi altına alan ve ciddi bir salgına dönüşen Corona virüsü sebebiyle, hükümet yetkilileri geçtiğimiz hafta basın karşısına geçti. Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, ekonomik kalkınmayı sağlamak amacıyla olduğu belirtilen ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketi açıklandı. Ancak paketin açıklanmasının ardından hükümete yönelik eleştiriler de çığ gibi büyüdü. Çoğu sektör temsilcisi, paketin kaynağını yeterli bulmazken ödeme ertelemelerini ise oldukça kısa buldu.

Salgın sebebiyle olumsuz etkilenen sektörlerden biri de hiç kuşkusuz turizm sektörü oldu. Acentaların, özellikle mart ayındaki tüm turları iptal olunca sektör temsilcileri, gözünü hükümetin açıklayacağı kalkınma paketine dikmişti. Ancak paket beklentileri karşılamayınca seyahat acentaları da paketle ilgili eleştirilerde bulundu.

“ERTELEME SÜRELERİ YETERSİZ!”
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, GÜNDEM’e yaptığı açıklamada, “Şu an için yaşanan küresel salgın dolayısıyla tüm turlarımız iptal oldu, iş yapamaz hale geldik. Ve bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı tarafından ‘ekonomik istikrar kalkanı’ paketi açıklandı. Kendilerine teşekkür ediyoruz, attıkları adımlar gerekliydi. Ancak maalesef yetersiz. En az 9 aylık bir kaybımız olacak. 9 ay iş yapamayacağız. Bu sebeple açıklanan paketteki banka borcu ve vergi ödeme ertelemelerinin sürelerinin yetersiz olduğunu düşünüyor ve bu sürenin uzatılmasını işitiyoruz” şeklinde konuştu.

Çelik, “Seyahat acentalarına özel SGK ve vergilerin 3 ay ertelenmesini değil 6 aylık bir muafiyet olmasını istiyoruz. Mart ve Nisan’da ödenen SGK, vergi ve stopajlar da buna dahil edilmelidir. Nakit akışı bozulan seyahat acentalarının, banka borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesini bekliyoruz. 3 ay ertelendiği bilgisi geldi fakat bu az bir süre bizim için. Bunun daha uzun bir vadeye yayılması gerekir” ifadelerini kullandı.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech