Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yasağı dinleyen olmadı!

Corona virüsü tedbirleri kapsamında

Corona virüsü tedbirleri kapsamında 65 ve üzeri yaştaki vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma yasağına, yaşlı nüfusun bir hayli yüksek olduğu Çanakkale’de pek de riayet edilmedi. Yaşları itibariyle yasak kapsamında olan çok sayıda kentli, dün emekli maaşlarını alabilmek için Çarşı Caddesi’ndeki bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Polis ekiplerinin denetimlerini sürdürdüğü ve yasağa uymayan vatandaşlara sözlü uyarılarda bulunduğu görülürken, bazı yaşlılar ise kendilerini ‘Maaşımı benden başka çekecek kimsem yok’ diye savundu.

Çin’in Wuhan kentinden başlayarak kısa zamanda dünyanın çeşitli ülkelerine yayılan be kısa zaman içinde ise ülkemizde de görülmeye başlayan ölümcül Covid-19 Corona virüsü, halk sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Şu ana dek binden fazla enfekte ve 30’dan fazla ise ölüme yol açan hastalık kapsamında, yetkililer her geçen gün yeni tedbirler alıyor.

YASAK GELDİ AMA DİNLEYEN OLMADI

Son olarak cumartesi günü akşam saatlerinde alınan bir kararla, 65 ve üzeri yaştaki vatandaşların ve kronik hastalığı bulunanların sokağı çıkması sınırlandırıldı. Buna bağlı olarak ise vatandaşlara acil ihtiyaçları için 112, 155, 153 gün ihbar hatlarıyla yardımcı olunacağı duyuruldu.

Ancak buna rağmen yurt genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de çoğu yaşlı, bu kurala riayet etmedi zorlandı. Bazıları evde çocuklarının ve torunlarının zoruyla zapt edilirken çoğunluğu ise kendini sokağa attı. Parklar, bahçeler hafta sonu, yüksek risk grubunda olan yaşlı kesimden geçilmedi.

‘BAŞKA KİMSEM YOK’ DEYİP DIŞARI ÇIKTILAR!

Son olarak dün ise emekli maaşlarını almak için dışarı çıkan yaşlı vatandaşlar, Çarşı Caddesi’ndeki bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Polis ekiplerinin sık sık sözlü uyarılarda bulunmasına rağmen kuyrukta kalmada ısrarcı olan yaşlılardan bazıları ise kendini ‘başka kimsem yok, mecburen sokağa çıkıyorum’ şeklinde savundu. Bu durumda ise kendilerine 112, 155, 153 gibi acil ihbar hatları hatırlatarak evden çıkmalarına gerek olmadığı anlatıldı.

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech