Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kredi ödemeleri erteleniyor!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından yapılan açıklamada Corona virüsü salgını sebebiyle olumsuz etkilenen ekonomi için destek paketleri açıklandı. Ziraat Bankası, 31 Mart’ta ödenecek olan kredi ödemelerinin ertelendiğini duyururken Halkbank ve Vakıfbank da destek paketlerini ve ödeme erteleme kararlarını açıkladı.

Türkiye’yi etkisi altına alan Corona virüsü salgını sebebiyle Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından olumsuz etkilenen ekonomiye ve vatandaşa nefes aldırmak için bazı destek paketleri hayata geçiriliyor. Bu kapsamda kredi borçları da erteleniyor. Ziraat Bankası, konuyla ilgili aldığı tedbirleri “31 Mart 2020 tarihinde ödenmesi gereken dönem sonu taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firma ve bireysel müşterilerin talepleri üzerine söz konusu ödemelerin ötelenmesine imkan verilmesi, Nakit akışı bozulduğu için ödeme sorunu yaşayan müşterilerimizin mevcut kredilerinin; 6 aya kadar ödemesiz dönem olmak üzere, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde ise 12 aya kadar ilave süre tanınmak suretiyle, uygun vadeli yapılandırma uygulamalarının geliştirilmesi, İşletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere bankamız kurumsal kredi kartı ve DBS limiti bulunan müşterilerimizin kurumsal kart limitlerinin artırılması, tedbirlerini bugünden itibaren uygulamaya almış bulunuyoruz” ifadeleriyle duyurdu.

Halkbank da 31 Mart 2020 tarihine kadar taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşteriler, bu döneme dair ödemelerini erteleyebilecek. Esnaf ve sanatkarların bu dönemde yaşadıkları olumsuzluklara destek olmak amacıyla talep etmeleri halinde kullanmış oldukları kredilerin; Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 aylarında vadeleri gelecek olan anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek” yönünde bir karar aldı.

Vakıfbank ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Firmaların, 31 Mart devre sonu faizleri de dahil olmak üzere 30 Haziran 2020 tarihine kadarki tüm kredi taksitleri ve ödemeleri konusunda esneklik sağlanması, İstihdam koruma amaçlı kredi taleplerini karşılamak amacıyla işletmelere ‘3 aylık maaş gideri’ kadar uzun vadeli kredi kullandırılması kararı alınmıştır” beyanında bulundu.

Borç ve kredi ödeme ertelemeleriyle ilgili detaylı bilgiye, bankaların internet sayfaları üzerinden ulaşılabilecek.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech