Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İcra-İflas takipleri durduruldu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Cumhurbaşkanlığı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Cumhurbaşkanlığı kararı ile, icra-iflas takiplerinin durdurulduğu belirtildi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerine, konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Cumhurbaşkanlığı tarafından, yurt genelinde yürütülmekte olan icra-iflas takiplerinin durdurulduğu belirtildi. Resmi Gazete’de yayınlanan kararla, icra-iflas takipleri 30 Nisan’a kadar yapılmayacak.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararda, “COVID-9 salgın hastalığının ülkemizde yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında; bu kararın yürürlüğe girdiği tarihten 30 Nisan tarihine kadar, nafaka alacaklarına ilişkin icra takipleri hariç olmak üzere, yurt genelinde yürütülmekte olan tüm icra ve iflas takiplerinin durdurulmasına ve bu çerçevede taraf ve takip işlemlerinin yapılmamasına, yeni icra ve iflas takip taleplerinin alınmamasına ve ihtiyati haciz kararlarının icra ve infaz edilmemesine karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerini alınan kararla ilgili bilgilendirdi. ÇTSO tarafından üyelere yapılan bilgilendirmede, “Cumhurbaşkanı Kararı ile söz konusu Karar’ın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30/04/2020 tarihine kadar, nafaka alacaklarına ilişkin icra takipleri hariç olmak üzere, yurt genelinde yürütülmekte olan tüm icra ve iflas takiplerinin durdurulmasına ve bu çerçevede taraf ve takip işlemlerinin yapılmamasına, yeni icra ve iflas takip taleplerinin alınmamasına ve ihtiyati haciz kararlarının icra ve infaz edilmemesine karar verildiği açıklanmıştır” cümleleri yer aldı.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech