Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Boğaz Köprüsü şantiyesinde ‘Corona’ tedbirleri

Tamamlandığında dünyanın en uzun

Tamamlandığında dünyanın en uzun asma köprüsü olacak olan 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü şantiyelerinde, Corona virüsü tedbirleri alındı. Edinilen bilgiye göre, binlerce personelin çalıştığı inşaatta sağlıklı ve izole bir alan oluşturulması için şantiyenin giriş ve çıkışları geçtiğimiz gün itibariyle kapatıldı. Personelin, ancak 14 gün gözetim altında kaldıktan sonra şantiyeye giriş-çıkış yapabildiği öğrenildi.

Türkiye’nin açılacağı günü merakla beklediği, 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü şantiyelerinde, koronavirüs tedbirleri alındı. Asya ve Avrupa yakasında iki ayrı şantiyede inşaat faaliyetleri devam eden köprüde personelin sağlığı açısından, yeni önlemler alınıyor.

Lapseki Şekerkaya ve Gelibolu Sütlüce tesislerinde, boğaz köprüsünün inşaatında yerli ve yabancı, ortalama 2 bin 500 personel çalışıyor. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz gün koronavirüs salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında, köprünün şantiyelerine giriş ve çıkışlar kapatıldı. Binlerce personelin çalıştığı inşaatta, sağlıklı ve izole bir alan oluşturulması için şantiyeye girmek ya da çıkmak isteyen personelin 14 gün gözetim altında kaldıktan sonra giriş-çıkış yapılmasına karar verildi.

Öte yandan 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün inşaatının da devam ettiği ifade edildi.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech