Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Berber ve kuaförler kapatıldı!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliği’ne gönderilen genelgeyle ‘Corona virüsü tedbirleri’ kapsamında berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetleri 21 Mart cumartesi günü 18.00 itibariyle geçici süreliğine durdurulacağı duyuruldu.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve çok kısa sürede dünyanın dört bir yanına yayılarak hastalık ve ölümlere sebep olan Corona virüsü, beraberinde ciddi önlemler de aldırmaya da devam ediyor. İtalya, İngiltere, İspanya, İran ve daha pek çok ülkede binlerce can kaybı ve enfekteye sebep olan hastalık için bilim adamları çare arasa da ‘tedavi’ henüz kesinleşmiş değil. Bu kapsamında alınan tedbirler de bu sebepten gün geçtikçe genişletiliyor.

Son olarak geçtiğimiz cumartesi günü saat 18.00 itibariyle berber, kuaför ve güzellik salonlarının faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına karar verildi. Genelgenin amacının, insanların mümkün olduğu kadar az bir arada olmasını sağlamak olduğu belirtildi. Bakanlık tarafından söz konusu bu tedbirlere ilişkin gerekli kararın derhal uygulanması ve kolluk birimlerinin de berber, kuaför ve güzellik salonlarını denetleyerek herhangi bir aksaklık durumunda harekete geçmesi istendi.

Vaka sayısı arttıkça önlemler de genişliyor

Türkiye’de 2019-20 koronavirüs salgınının ilk vakası Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020’de doğrulandı 20 Mart 2020 tarihi itibariyle Türkiye’de 9 hasta virüs nedeniyle hayatını kaybetti, mevcut vaka sayısı ise 670 olarak açıklandı. Vaka sayısı arttıkça ise bakanlık bazında yayınlanan genelgelerle alınan önlemler de sıklaşıyor.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech