Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turan’dan ekonomi paketi değerlendirmesi

AK Parti Grup Başkanvekili

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, 100 milyar liralık ekonomi paketi hakkında değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’nda, geçtiğimiz gün önemli kararlar alındı.  Bu kararlardan olan 100 Milyar TL’lik ekonomi paketi ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan değerlendirmede bulundu.

Turan konuyla ilgili, “Açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ile KOVID-19 salgınının etkilerini azaltmak için 100 milyar liralık bir kaynak devreye alıyoruz. Bu paket, istikrar ve güven paketidir. Bu çerçevede en düşük emekli maaşı Bin 500 liraya yükselecek, işverenlerimiz için asgari ücret desteği devam edecek, ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyar liralık kaynak ayrılacak, istihdamdaki sürekliliği temin etmek amacıyla 2 aylık telafi çalışma süresi 4 aya çıkarılacak, otellerimiz için konaklama vergisi Kasım ayına kadar uygulanmayacak, perakende, AVM, otomotiv, yiyecek-içecek, tekstil-konfeksiyon gibi sektörler için KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemeleri 6’şar ay ertelenecek, Kredi Garanti Fonu limiti 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkartılacak ve kredilerde öncelik gelişmelerden olumsuz etkilendiği için likidite ihtiyacı oluşan ve teminat açığı bulunan firmalar ile KOBİ’lere verilecek.

Bunların dışında vatandaşlarımız için uygun şartlarda sosyal amaçlı kredi paketlerinin devreye alınmasının teşvik edilmesi, mevzuatımızdaki esnek ve uzaktan çalışma modellerinin daha etkin hale getirilmesinin temin edilmesi, emeklilerin bayram ikramiyesinin Nisan ayı başında ödenmesi, talepte bulunan esnaf ve sanatkarların Halkbank’a kredi borçlarının Nisan, Mayıs, Haziran anapara ve faiz ödemelerinin 3 ay ertelenmesi gibi önemli tedbirlerimiz de var” açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech