Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gıda işletmeleri içeri müşteri alamayacak!

Corona virüsü sebebiyle Çanakkale

Corona virüsü sebebiyle Çanakkale Valiliği tarafından alınan tedbirler kapsamında, dün kentteki gıda işletmelerinin içeri müşteri alamayacağına karar verildi. Lokantalar, restoranlar, pideci, dönerci gibi fast food üzerine satış yapan işletmeler de dahil olmak üzere bundan böyle ancak elden ya da kapıya paket usulü satış yapabilecek.

Koronavirüs hastalığı 2019 veya Vuhan zatürresi, kısaltmasıyla COVID-19 ya da KOVID-19, insanları etkileyen, ÅŸiddetli akut solunum yolu sendromu koronavirüsü 2’nin (SARS-CoV-2) neden olduÄŸu solunum yolu sendromu… Aralık 2019’dan beri tüm dünyayı etkisi altına almaya baÅŸlayan ve kısa zaman içinde dünyaya ve nihayetinde ülkemize de gelen illet hastalık, hayatın normal akışını engellemeye devam ediyor.

COVID-19 tehlikesi büyüyor
Hastalığın kuluçka süresinin (virüsün vücuda girmesiyle belirtilerin başlaması arasında geçen zaman) 24 günü bulduğu görülen Covid-19’un, 18 Mart 2020 tarihi itibariyle 214.894 kişiye bulaşmış olup 8.732 kişinin ölümüne sebep olduğu öğrenildi.

Bu ciddi hastalık için ülke çapında da ciddi önlemler alınıyor; okullar tatil ediliyor, sokaklar, kamu alanları dezenfekte ediliyor, insanlara evlerinden çıkmamaları tavsiye ediliyor ve işletmeler de bu tedbirler anlamında yavaş yavaş kapatılıyor.

Kentte önlemler arttırıldı
Son olarak Çanakkale’de de kafeterya işletmeleri, barlar, alkollü mekanlar dahil pek çok işletme ardı ardına kapandı. Dün ise Çanakkale Valiliği tarafından alınan kararla, gıda işletmelerinin içeri müşteri alamayacağı ifade edildi. İç mekanlardaki masalara müşteri almanın yasaklanmasıyla pek çok gıda işletmesi de işletmesini tamamen kapatma kararı verdi.

Sadece elden ve paket servisin yapılabileceğini ve bu durumun da asla günü kurtarmayacağını ifade eden esnaf, il genelinde işletmesini hiç açmamayı düşünüyor.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech