Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

Makarna

Kendini, nimetten sayan Kuru Fasulyenin pabucu, dama atıldı. Nasıl oldu da, oldu? Diye soracak olursanız, Corona Virüsü, voleyi çaktı. Türkiye’de Virüs vakası olduğu açıklanınca, vatandaş marketlere hücum etti. Dünyanın sonu imiş gibi, ne var ne yok yağmaladılar. Açlıktan, ölümden, ne kadar çok korkarlarmış. Allah korkusu bile bu kadar etkili değilmiş meğer. Sanki Ebaübil Kuşları gagalamış gibi, marketlerdeki makarna reyonları tam takır olmuş. Dünyanın gelişmiş ülkeleri, Tıpta Devrim yaratan kuruluşlar, Virüse çare ararken, bizimkiler hemencecik çareyi buluvermiş. Makarna. Kim akıl etti ise, her kim uydurdu ise, bu şayia, makarna üreticilerine yaramış. Şunu anladık ki, İnsanoğlu, çaresiz bir yaratık. Oysaki Yüce Mevla, İnsanları Eşrefi Mahlûkat olarak yaratmış. Yani yaratılanların en şereflisi. Acaba, biz bunu hak ediyor muyuz? Temizlik İmandan gelir diye bir atasözümüz var. Bilirsiniz. Buna ne kadar riayet ettik, tartışılır. Bu sözü dikkate almadığımız halde, Virüs korkusu, temizlik kavramını öne çıkardı. Bu salgın, bir bakıma da “faydalı olmuştur” diyebiliriz?

Gücü azalıyor
Şu ana kadar, yeni tip koronavirüs (CovID-19), 100’ün üstünde ülkede görülmüştü. Can kaybı 5 bine dayandı. Virüsten etkilenen kişi sayısı 130 bini aştı. CovID-19 nedeniyle enfekte olan 80 bin kişi de iyileşmiştir, Yani her yakalanan ölmüyor. Vücud direnci ve bağışıklık sistemi güçlü olanlar iyileşiyor. Bu yüzden makarna yemek bir fayda etmez. Protein alın. Yumurta yiyin. Tereyağı tüketin. Tabi gücünüz yetiyorsa. Havalar ısındıkça ve ultraviole ışınları etkisini artırdıkça, önce bulaşması yavaşlayacak, sonra da, bu virüsün yayılması adım, adım sonlanacaktır. Soğuk havalarda insanlar birbirine daha yakın yaşıyorlar. Sıcak havada insanlar güneşe çıkacaklar, çok iç içe yaşamak zorunda değiller. En son alınan haberlere göre, Çin’de Wuhan şehrinde, bir vahşi hayvan pazarından yayılan virüs, bu şehirde, bulaşıcı hızını kaybetmiş durumdaymış. Anlayacağınız panik yok. Telaş yok. Stok yapmaya hiç gerek yok. Hijyene, temizliğe dikkat etmek yeterli olacaktır.

Azıcık Ucundan
Son derece mutlu Temel’e arkadaşları merak edip “Böyle problemsiz yaşamayı nasıl başarıyorsun?” diye sormuşlar. “Haftada 1000 liraya profesyonel birini kiraladım, ben hiçbir şeye kafamı takmıyorum. Benim yerime her şeye o endişeleniyor” demiş Temel gülerek, “O günden beri en ufak bir sorunum yok.” Arkadaşı hayretle sormuş: “Haftada 1000 lira? Nasıl ödüyorsun bunu?” Temel “Boş veeerr..” demiş, “Bırak o düşünsün, problem onun.”Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech