Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakanlık duyurdu İşletmeler açılmadı

Türkiye’de tespit edilen vaka

Türkiye’de tespit edilen vaka sayısının artması ile alınan önlemlerde arttırıldı. Risk faktörü taşıyan kalabalık ortamlarla ilgili İçişleri Bakanlığı eğlence mekanları ile ilgili bir genelde duyurusunda bulundu. Duyuruya göre, dün saat sabah 10.00’dan sonra bar, disko, pavyon gibi işletmelerin geçici süreliğine kapatılacağı ifade edildi. Duyuru dolayısıyla, Çanakkale’de mekanlar kepenk kaldırmadılar. Barlar sokağı en sessiz günlerinden ilkini dün yaşadı.

Türkiye’de koronavirüs vaka sayısının artması ile birlikte bakanlıklar ortak hareket ederek, virüsün yayılmaması ve etkin olmaması için birbirinden farklı önlemler aldılar.

“10.00 itibariyle geçici süreliğine durduruldu”
İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün, Türkiye genelinde alınan koronavirüs tedbirleri ile ilgili bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda, “Bakanlığımızdan 81 il valiliğine gönderilen Coronavirüs Tedbirleri konulu Ek Genelge ile; Coronavirüs salgını nedeniyle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin faaliyetleri 16 Mart, saat 10.00 itibariyle geçici süreliğine durdurulacak” ifadeleri yer aldı.

“Çanakkale duyuru sonrasında kilit açmadı”
Bu duyurunun ardından, Çanakkale Merkez’de dün işletmeler kepenk kaldırmadı. Barlar Sokağı’nda bulunan eğlence mekanlarının gün boyu kapalı oldukları gözlenirken, önlemlere kent genelinde uyulduğu görüldü. Geçici süreliğine açılmayacağı belirtilen mekanların ne zaman açılacağı ise yine İçişleri Bakanlığı’nca duyurulacak. Çanakkale alınan önlemler karşısında hassasiyetini bir kez daha göstermiş oldu.

“Barlar, gece kulüpleri kapalı, kıraathaneler, kahvehaneler açık”
Barlar, diskotek, gece kulüpleri kapanırken, kıraathane, kahvehane ve çay bahçelerinin ise neden açık olduğu vatandaşlarca soruldu. Kentliler koronavirüs için alınan önlemlerin genel olarak alınması gerekir ifadelerinde bulundular.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech