Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Önlemler alındı Paniğe Gerek Yok”

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, Cumartesi günü İl Sağlık Müdürlüğü’nce Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunum töreni gerçekleşti. Tören sonrasında, İl Sağlık Müdürlüğü’nün bahçesinde, basın mensupları ile bir araya gelen Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı önemli açıklamalarda bulundu. Taşçı panik ortamının, dedikodunun ve yanlış bilgilerin paylaşılmasının, verilen mücadeleyi olumsuz etkilediğini belirtirken, Çanakkale’de tüm önlemleri aldık dedi.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, geçtiğimiz gün Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunum töreni gerçekleşti. Gerçekleşen törenin ardından, İl Sağlık Müdürlüğü personelleri Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen ufak çapta resepsiyonda bir araya geldiler. Saat 12.00’de ise İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, basın mensupları ile birlikte koronavirüs sürecini istişare etti.

“Panik hiç istemediğimiz bir durumdur”
Çanakkale’de alınan önlemlerden bahseden Müdür Ali Taşçı, altını çize çize, panik ortamı bu mücadeleyi olumsuz etkiliyor dedi. Taşçı açıklamasında, “ İlimizde ve Türkiye genelinde Salgın hastalığa karşı en üst seviyede alarm durumundayız. Tabi insanlarımız da endişeliler. Bakanlığımız gerekli tüm bilgilendirmeyi yapsa da bazen hiç istemediğimiz durumlarla karşılaşıyoruz. Panik havası hiç istemediğimiz bir durumdur” ifadelerinde bulundu.

“Ben kendi personelimin de güvenliğini sağlamak zorundayım”
Sosyal medyada paylaşılan özel önlem alan personellerin fotoğrafları ve videoları ile ilgili Müdürü Taşçı, “Bir yangına giden itfaiye ekibi; yangına dayanıklı nasıl koruyucu giysi giyiyorsa yanmamak için; sağlık personeli de bu gibi durumlarda koruyucu giymek durumundadır. Bunun fotoğraflanıp yayınlanması gereksiz bir panik yaratıyor. Sonuçta ben kendi personelimin de güvenliğini sağlamak zorundayım. O sağlıklı kalacak ki; işini iyi yapabilsin” dedi.

“Maskeyi sağlıklı insanların kullanmaması gerekiyor”
Vatandaşlar arasında kullanımının bir hayli yaygınlaştığı maskeler ile ilgili konuşan Sağlık Müdürü Taşçı, özellikle maskeyi hastalığı olan vatandaşlar kullansın, sağlıklı vatandaşın maske kullanmasına gerek yok dedi. Taşçı konuyla ilgili, “Maskeyi sağlıklı insanların kullanmaması gerekiyor. Maskeler aslında hastalar içindir. Öksürme, hapşırma gibi enfeksiyon yayılmasına engel olmak amacıyla hastaların kullanması gerekiyor. Fakat şu anda durum tam tersi! Sağlıklı insanlar maske takıyor. Haliyle maskeye bulaşan bir bakteri varsa; maskeye dokunan sağlıklı insana da bulaşıyor. O yüzden halkımız maske kullanımında doğru bilgilensinler, eğer sağlık konusunda bir sorunları yoksa maske kullanmalarına gerek yok” açıklamasında bulundu.

“Bir süre evden çıkmamalarını öneriyorum”
Yaşlı nüfusu bir hayli fazla olan Çanakkale özelinde değerlendirmede bulunan Taşçı, “Bilindiği gibi bu salgından en çok etkilenen yaşlı nüfus… Solunum rahatsızlığı olan hastalar başı çekiyor. Her ne kadar sağlık Bakanlığı olarak gerekli tedbirleri almış olsak da; vatandaşlarımıza da burada büyük görev düşüyor. Temizlik beslenme demiştim. Yaşça büyük hemşerilerimiz günlük sosyal hayatlarını elbette sürdürecekler ancak ben kendilerine bir süre mümkün olduğunca evlerinden çıkmamalarını öneriyorum” dedi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech