Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hekimlik bir meslek değil yaşam biçimidir”

14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Cumartesi günü çelenk sunum töreni gerçekleşti. Törende günün anlam ve önemine binaen konuşan İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı, “Çanakkale olarak sizlerin verdiği emekle bugün ilimizin en ücra köşesine kadar sağlık hizmeti götürebiliyor ve vatandaşlarımıza hizmet edebiliyoruz” ifadelerinde bulundu.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda, saat 10.30’da çelenk sunum töreni gerçekleşti. Gerçekleşen törene, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Ufuk Tali, ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur ve sağlık personelleri katıldı.

Çelenklerin sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Törende konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, “Çanakkale olarak sizlerin verdiği emekle bugün ilimizin en ücra köşesine kadar sağlık hizmeti götürebiliyor ve vatandaşlarımıza hizmet edebiliyoruz. Bu sayede ilimizdeki bebek ölümlerini binde 3,4 gibi oldukça iyi bir seviyeye getirmiş bulunmaktayız.

“Erken tanı noktasında oldukça iyi bir düzeydeyiz”
Kanser taramalarında halkımızda farkındalığı oluşturup erken tanı noktasında oldukça iyi bir düzeye gelmiş bulunmaktayız. Nüfusumuzun her bireyi geçen yıl itibariyle ortalama on bir kez sağlık kuruluşlarımıza başvurmuş olup, yaklaşık beş buçuk milyon muayene yapmış bulunmaktayız.

“Her bir kişi yılda ortalama 11 kez sağlık kuruluşuna başvurmuş”
Kanser taramalarında halkımızda farkındalığı oluşturup erken tanı noktasında oldukça iyi bir düzeye gelmiş bulunmaktayız. Nüfusumuzun her bireyi geçen yıl itibariyle ortalama on bir kez sağlık kuruluşlarımıza başvurmuş olup, yaklaşık beş buçuk milyon muayene yapmış bulunmaktayız. İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını dindirmeyi, insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sağlamayı ilke edinen bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük fedakarlıklarla yerine getiren, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında özveriyle çalışan, başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlar, bu mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech