Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehitler için 510 bin adım…

Çanakkale Savaşı gazisi torunu

Çanakkale Savaşı gazisi torunu ve Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş ve beraberindeki iki kişi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 510 bin adım atarak Çanakkale’ye ulaştı.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü sebebiyle Çanakkale Savaşı gazisi torunu ve Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş, beraberinde iki kişiyle birlikte 2 Mart tarihinde İstanbul’un Bağcılar ilçesinden elinde Türk bayrağı ile Çanakkale’ye ulaşmak için yola çıktı.

Ve nihatetinde dün 11 günlük yolculuğunu sonlandıran Gümüş ve yanındaki iki kişi, kordon boyunda bulunan Truva Atı önüne geldi. Burada vatandaşlara Türk bayrağı ve şapka dağıtan Saffet Gümüş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

“2 Mart tarihinde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’dan almış olduğum bayrağı, 400 kilometre yürüyerek 510 bin adım atarak şükürler olsun bugün Çanakkale’ye geldik. Bugün saat 15.00’da vali yardımcımız ile görüşeceğiz. Şehitler yolunda 510 bin adım attık. Çanakkale bir şehir adı değildir. Çanakkale Türkiye’nin kurtuluşu, Türkiye’nin varoluşu demektir. Çanakkale Türkiye’nin anasıdır. Ben gazi torunuyum, dedem 57. Alay’da savaşmış bir gazidir. Çanakkale duygusal bir yerdir onun için kaderini kudretini bilmek gerek. Çanakkale’de yaşananları gençlere iyi anlatmak gerek. Bundan 105 yıl önce bizi yönetebilmek için yedi düvel bir olmuş;  bizi bölmek, parçalamak, bayrağımızı indirmek istemişlerdir.

“Şu an Türkiye’mize bakıyoruz, yaşam sınırlarımıza 77 düvel var. Tokat 15’li Torunu olarak ben de buradan şunu söylüyorum; Bizi bölemeyeceksiniz, bizi parçalamayacaksınız, Türk halkı 105 yıl önce sizleri nasıl Çanakkale de topsuz tüfeksiz yokluk içinde yenmişse, güçlü bir Türkiye var güçlü bir lider var ülkenin başında biz de dedik ki kesinlikle Türk halkını bölemeyeceksiniz diyorum. Yürüyüşümüzün amacı budur. Biliyorsunuz bundan 15-20 gün önce bizleri ve sınırlarımızı korumak için İdlib’e giden 34 tane kahraman evladımız, şehitlerimiz var, onların mekanları cennet olsun. Bu vatan şehit verecek ama niçin şehit verecek? Toprak için şehit verecektir. Kur-an için şehit vereceğiz, ezan için şehit vereceğiz, bayrak için şehit vereceğiz o yüzden mekanları cennet olsun tüm şehitlerimizin.”

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech