Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GESTAŞ, gemi ve iskelelerle ilaçlama çalışması başlattı

GESTAŞ firması tarafından, dün

GESTAŞ firması tarafından, dün tüm iskele ve gemilerde Corona virüsüne önlem olarak dezenfekte çalışması başlatıldı. Konuyla ilgili açıklamlarda bulunan GESTAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Aydın ise dezenfekte çalışmalarının 3 gün kadar sürebileceğini ve 15 günün ardından da tekrarlanacağını kaydetti.

Salgın hastalık riskine karşı alınan önlemler kapsamında GESTAŞ tarafından Çanakkale iskelesi yolcu salonundan başlayarak tüm gemi ve İskelelerde dezenfekte çalışmaları yapıldı. Dezenfekte çalışması yapılan gemileri sırasıyla iskelelerinde bağlandı.

Konuyla ilgili GESTAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Aydın, dün basın karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. GESTAŞ olarak tedbir amaçlı bu tip uygulamalarının ilerleyen günlerde de devam edeceğini belirten Aydın, şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef dünya genelinde korona virüs adında bir salgın hastalık söz konusu. Türkiye’de bir vaka görülmesiyle ülkemizde önlemler arttırıldı. Çanakkale Valililiği koordinasyonunda bazı önlemler söz konusu. Bizim de gemilerimiz Boğaz hattında  olsun, Adalar hattında olsun yoğun bir yolcu trafiğine sahip. Önemli bir geçiş noktası olduğu için burada da tedbirler alınması gerekiyordu. Biz de ilk günden çalışmamıza başladık. Gemiler sürekli sefer halinde olduğu için, yoğun bir taşıma süreci olduğu için bunları peyderpey yapmak zorundaydık. Bugün itibariyle Çanakkale İskelesi yolcu salonu ve Çanakkale Boğaz hattı gemileri ile başlıyoruz. Bir geminin dezenfekte edilmesi bir saat kadar sürüyor. Yaklaşık bir saat kadar da yolcu içeri alınmıyor. İki saatlik işlem sonucunda da gemi sefere başlayacak. Diğer gemiler sırayla bağlanarak bu işlem devam edecke. Tüm hatlarımızdaki tüm gemilerde üç gibi bir sürede tamamlamayı düşünüyoruz. Steril kalma süresi de 15 gün. 15 gün sonra da yenileyerek aynı sistemi gerçekleştireceğiz.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech