Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’nin Tek Bağımsız Başkan Adayı

Cumhuriyet Halk Partisi, Pazar

Cumhuriyet Halk Partisi, Pazar günü, yarın İl Gençlik Kolları Kongresi’ni gerçekleştirecek. Gerçekleşecek kongrede Nahit Eren ve Tunç Bozkurt, sandıkta İl Gençlik Kolları Başkanı olmak için birbirleri ile yarışacaklar. Bu yarışta dikkat çeken aday olan Çevre Mühendisi Tunç Bozkurt, kendi işinde çalıştığı için bağımsız olarak dikkat çekti. Partililere göre ise Bozkurt, CHP’nin tek bağımsız başkan adayı…

15 Mart Pazar günü, yarın, Belediye Çalışanları Sosyal Tesisi içerisinde yer alana Ercan Adsız konferans salonunda, CHP İl Gençlik Kolları Kongresi gerçekleşecek. Çanakkale Belediyesi personeli Nahit Eren ve Çevre Mühendisi Tunç Bozkurt, İl Gençlik Kolları Başkanlığı için birbirleri ile yarışacaklar. İki başkan adayı da bugüne kadar ilçeleri de gezerek, seçim çalışmalarında bulundular. Bozkurt bu süreçte bağımsız aday olarak dikkat çeken isim oldu. Tunç Bozkurt ile gerçekleştirdiğimiz röportajda merak edilenleri kendisine sorduk…

Tunç Bozkurt kimdir? Bize kendinizi tanıtır mısınız?
Tunç Bozkurt, “CHP İl Gençlik Kolları Başkan Adayı Tunç Bozkurt, “İsmim Tunç Bozkurt. 1991 doğumluyum ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü mezunuyum. Ben üniversiteyi kazanmadan önce bölüm odaklı değil, şehir odaklı karar verdim ve Çanakkale’yi sevdiğim, ilgi duyduğum için bu şehirde okumak ve yaşamak istedim. Okuldan sonra farklı yerlerde çalıştım ve nihayetinde, biz bu işleri zaten yapıyoruz diyerek, 2019 yılının Ocak ayında burada kendi şirketimizi kurduk.”

Örgüt içinde bugüne kadar aktif rol aldınız mı?

B, “Cumhuriyet Halk partili bir aileden geliyorum. Biz Atatürkçü yetiştik ve büyüdük. Partinin içerisinde her vardım. Örgütün içerisinde çok yer almadım ama parti adına tüm görevlerde yer aldım. Örgüte girmek istemememin nedeni, sabah 8 akşam 5 çalışıyor olmamdı. Aktif olamayacağımı düşünmediğim için örgüt içerisinde çok yer almadım.”

Parti Okulu içerisinde göreviniz nedir?

B, “Parti Okulu’nda eğitmenim. Parti eğitmenleri olarak biz gençlik kamplarına ve siyaset eğitimlerine katılıyoruz. Kamplarda ve eğitimlerde partili arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. İstişarelerde bulunarak, birbirinden farklı alanlarda çalışmalar yürütüyoruz.”

İl Gençlik Kolları Başkanlığına neden aday oldunuz?
B, “Bu parti için ben bir fayda sağlamalıyım düşüncesiyle partiye daha sık gelip gitmeye başladım. Kendi işimi kurduktan sonra, mesai saatlerimde düzenli hale geldi ve kendime daha çok vakit ayırmaya başladım. En büyük amacım parti okulu eğitimlerini Çanakkale’de yaygınlaştırmaktı.

Herhangi bir yere aday olma gibi bir niyetim yoktu. Gidip geldikçe, arkadaşlarla konuştukça, arkadaşlar sen bizim kriterlerimize uygunsun dediler. Parti içerisinde her hangi bir küskünlüğün yok, hitabetin güçlü diyerek sen il başkanlığını yapabilirsin dediler. Biraz düşündüm ve arkadaşlarıma hak verdim. Parti okullarından almış olduğum eğitimlerle, güzel bir ekip kurarsam Çanakkale’de gençleri daha aktif hale getirebilir diye düşündüm. Bu adaylık sürecinde adaylığımı açıkladım. 29 yaşındayım. Bir dönem gençlik kolları başkanlığı yapabilirim, zaten bir yöneticinin iki dönemden fazla başkanlık yapmasını uygun bulmuyorum.”

Rakibinizin belediye personeli olması sizin için bir sorun yarattı mı?
T.B, “Hayatın her aşamasında olduğu gibi, adaylık sürecinde karşımıza bir takım zorluklar çıktı. Bu zorluklar karşısında, kimseyi kırmamaya, gücendirmemeye ve çizgimizi bozmamaya çalıştık. Diğer adayın belediye çalışanı olması hakkında bir açıklamam yok. Adaylar hakkında konuşmak çok doğru olmaz. Herkes başaracağına inandığı için aday olur. Benim avantajım çalışma alanımın ilçelerde olması ve mesai saatimin olmaması. İl Başkanı nereye giderse bende gençlik örgütünü il başkanının yanında temsil etmek ve insanlara dokunmak istiyorum.”

Bağımsız kendi işinde çalışan bir adaysın en son neler söylemek istersiniz?
B, “Kimseyi kırmadan, herkesi kucaklayarak bir çizgi tutturmak istiyoruz. Yeni İl Başkanımız Metin Ümit Ural’ı örnek alıyoruz ve aynı onun gibi tüm örgütle seçildikten sonra yeni bir başlangıç yaparak yolumuza devam edeceğiz. Arkamıza dönüp bakmadan hep ileriye bakarak yolumuza aktif bir şekilde çalışarak devam edeceğiz.”

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech