Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göçmenlere geçiş izni verilmedi

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler, geçtiğimiz gün Ayvacık Kadırga Burnu açıklarında lastik botla Midilli Adası’na gitmek isteyen bir grup düzensiz göçmeni, denizin güvenli olmaması sebebiyle durdurarak geçisne izin vermedi.

Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenleri durdurmamaya yönelik aldığı kararın ardından çok sayısa göçmen, insan kaçakçılarına canlarını emanet ederek Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmiş ancak Yunan ekipler tarafından insanlık dışı bir muameleyle geri püskürtülmüştü.

Yaşanan bu insanlık dramı, beraberinde ölümleri de getirince alınan karar doğrultusunda Sahil Güvenlik Komutanlığı, sınırlardan geçişe izin verilmeyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz gün ise Ayvacık açıklarında lastik bot ile Yunanistan’ın Midilli adasına gitmek isteyen 45 göçmen Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından durduruldu. Durdurulan lastik botta kadın ve çocukların da olduğu 43’ü Kongo, 1’i Togo ve 1’i Burkina Faso uyruklu toplam 45 kaçak göçmene ekipler geçiş izni vermedi. Deniz geçişlerinin tehlikeli olduğu belirtilerek yakalanna göçmenler Küçükkuyu’daki Sahil Güvenlik Karakolu’na götürüldü.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech