Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Corona’ya karşı Otobüsler ilaçlandı

Tüm dünyada etkisini giderek

Tüm dünyada etkisini giderek arttırarak gösteren Corona virüsü Türkiye’de de tespit edildi. Vaka tespiti yapıldıktan sonra Çanakkale Belediyesi düğmeye bastı ve dün halk otobüsleri ilaçlandı. Otobüsler tek tek, titizlikle ilaçlanırken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Herkes kendine düşen görevi yapacak. Öncelikli nokta kendimizi korumaktır” dedi. Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir ise, “Havaalanı müdürümüze sesleniyorum, orada da ilaçlama yapılması lazım” ifadelerinde bulundu.

Türkiye’de vorona virüsü tespit edildikten sonra, önlemler arttırılırken, Çanakkale’de ilaçlamalar yoğunlaştı. Taksi durakları, taksiler, köy minibüsleri ve son olarak halk otobüsleri ilaçlandı. Dün, saat 14.00’te halk otobüsleri garajında gerçekleşen ilaçlama faaliyetinde, özellikle elle çok temas edilen yerlere önem verildi. Araçların içleri, koltukları, tutma alanları tek tek ilaçlandı.

“Herkesin üzerine düşen görevi yapması lazım”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ilaçlamalar yapıldıktan sonra yapmış olduğu açıklamada, “Belediyede her kata bir dezenfektan koyuyoruz. Önlemleri her anlamda alacağız. Bundan sonra neler yapmamız gerektiğini gözden geçireceğiz. Toplu olunan yerlerde ilaçlama yaptırabiliriz. Herkes kendine düşen görevi yapacak. Belediye olarak toplu olarak insanların bulunduğu yerlerde ilaçlama yapacağız.

“Otogarda ilaçlama yapacağız”
Otogarda ilaçlama yapacağız. Özellikle otogar çok önemli devamlı giden-gelen var. Böyle şeylere alışkın değiliz, birlikte karar vererek birlikte hareket ederek önlemleri alacağız. Vatandaşları da bilinçlendirmeliyiz. Herkesin ellerini sabunlaması çok önemli… Tokalaşma, öpüşme ve sarılmadan vaz geçmemiz lazım. Öncelikli olan nokta kendimizi korumaktır” ifadelerinde bulundu.

“Yüzlerin, binlerin bindiği otobüsler konusunda hassasız”
Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “Halk otobüsleri yılda iki defa ilaçlanıyordu. Kullanılan araçlar bugün ilaçlandı. Zaten akşamları bu araçların görevleri bittikten sonra temizlikleri yapılıyordu. Türkiye’de vaka bulunduktan sonra bugün biz bir ilaçlama yaptırıyoruz. Yüzlerin, binlerin bindiği ve elle temas edilen araçlar olduğundan titiz davranıyoruz.

“Havaalanı müdürümüze sesleniyorum”
Taksi durakları, minibüsler, köy minibüsleri ve taksiler ilaçlandı. Sağ olsunlar vatandaşlarda bilinçliler. İnşallah havaalanı da ilaçlanır. Buradan müdürümüze sesleniyorum. İnşallah Türkiye olarak az hasarla bu virüsü atlatacağız diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech