Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Koca’dan ‘Corona’ açıklaması: “Olmaması, olmayacağı anlamına gelmez!”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm dünyada korkuya ve ölüme yol açan Corona virüsüyle ilgili yaptığı açıklamasında “Bu hastalık belirtisi olmadığı için bize başvurmamıştır ve bu yönde bir tespit yok. Ancak bu, yarın olmayacağı, bugün olmayacağı anlamına gelmez” şeklinde konuştu.

Tüm dünyada etkisi görülen ve çok sayıda ölüme yol açan Corona virüsü vakası, henüz resmi olarak Türkiye’de görülmedi. Ancak şimdiden korkusu yeter seviyeye geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsle ilgili yaptığı açıklamada ise “Eğer bir hafta gecikmiş olsaydık ve o durumda bizim mücadelemiz daha zor olacaktı. Burada esas yapılması gereken, erken dönemde bu girişi önlemekti. Bu dönemde herhangi bir hastalık belirtisi olmayan herhangi bir bu anlamda şikayeti olmayan ama bu virüsü taşıyan kişi olabilir mi? Olabilir. Ama bu hastalık belirtisi olmadığı için bize başvurmamıştır ve tespit edilmemiştir. Bu yarın olmayacağı, bugün olmayacağı anlamına gelmez. O nedenle dikkatli olmak gerekir diyoruz, varmış gibi vatandaşımızdan taleplerimiz var” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan tedbirli olmalarını isteyen Bakan Koca, özellikle yaşlı kesimin kalabalık ortamlara girerken daha dikkatli olmasını çünkü virüsün daha çok yaşlı kesimde görüldüğünü kaydetti.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech