Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’den Ahmet Büke geçti

Çanakkale Belediyesi tarafından, Çocuk

Çanakkale Belediyesi tarafından, Çocuk Kültür Evi’nde düzenlenen, “Yazar ve Sanatçı Buluşmaları”nın bu ayki yazarlarından birisi Ahmet Büke’ydi. İzmir’den Çanakkale’ye gelen ve çocuk öyküleri yazarı Büke, miniklerle bir araya gelerek eğlenceli bir söyleşiye imza attı. Söyleşi sonunda ise minikler tek tek kitaplarını Büke’ye imzalatarak sohbet ettiler.

Çocuk Kültür Evi tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen “Yazar ve Sanatçı Buluşmaları” ilgi çekmeye ve her hafta kitlesini genişletmeye devam ediyor. Her ay farklı yazarlar Cumartesi günü bir araya gelen minikler bu hafta, İzmir’den Çanakkale’ye gelen Manisalı, çocuk öyküleri yazarı Ahmet Büke ile tanıştılar.

Cumartesi günü saat 13.00’te gerçekleşen söyleşiye minikler ilgi gösterirlerken, söyleşi sonunda kitaplarını tek tek imzalayan Ahmet Büke ile keyifli sohbetler ettiler.

Büke söyleşi sırasında miniklere kendi hayatından ve yazarlığa nasıl başladığından söz ederek, keyifli geçecek olan sohbeti başlatmış oldu. Minikler söyleşi sırasında söz alarak Büke’ye merak ettiklerini açık yüreklilikle ve özgüvenli bir şekilde sordular.

“Hikaye aslında çocukluğumda başladı”
Büke yapmış olduğu açıklamasında, “Ben sizin yaşlarınızdayken kitapları çok sevmeye başladım. Şimdi çocuk kitapları ve yetişkin kitapları yazıyorum ama bunun hikayesi çocukluğumda başladı. Ben Manisa’nın bir ilçesinde doğdum ve küçük bir yerdi. Ormanların arasında, dağların arasında küçük bir kasabaydı.

“Yazar olmak için iyi bir okuyucu olmak gerekiyor”
Benim dedem ve babaannem kasabanın hikaye anlatıcılarıydı, bizim evimize akşamları herkes gelirdi ve onların masallarını dinlerdik. Hikaye ve masal anlatmanın çok güzel ve keyifli olduğunu çocuk yaşımda fark ettim. Yazar olmak için dinlemek yetmiyor iyide okuyucu olmak gerekiyor. Babamın kitaplarını sürekli olarak karıştırıyordum.

“10 tane kitabı bir gecede bitirmiştim”
Bir gün babam benim için üzülmüş ve anlayamadığım için bana İzmir’den kitap almıştı. Babam bana 10 tane çocuk kitabı getirdi ve ben o kitapları bir gecede bitirmiştim.

“Kızım olduktan sonra çocuk kitapları yazmaya başladım”
Öncelikle yazdıklarımı babaanneme ve dedeme okuturdum onlarında çok hoşuna giderdi. Sonra dergilerde yazmaya başladım. Yetişkinler için yazdım ve hiç çocuklar için yazmayı düşünmemiştim. Kızım olduktan sonra onun için çocuk kitapları yazmaya başladım. O benim yazdıklarımı çok beğenmiyor, sürükleyici bulmuyor ama ona bir söz verdim ve bundan sonra daha sürükleyici kitaplar yazacağım” dedi.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech