Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Direnişteki işçilerin talepleri hatırlatıldı

Kazdağları Doğal ve Kültürel

Kazdağları Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Edremit Demokrası Platformu ile ortaklaşa bir şekilde, geçtiğimiz gün direnen maden işçilerine destek olmak amacıyla Yenice’deydiler. Yaklaşık 70 kişilik bir grup maden işçilerine destek oldu…

Çanakkale, günlerdir süren ve 40 madencinin yerin altında hakları için mücadele arayışlarına kilitlendi. Haklarını alamadıkları, maaşlarını alamadıkları ve iddialara göre pek çok haksızlıkla karşılaştıklarını belirten madenciler günler öncesinde, kendilerini yerin metrelerce altına kilitlemiş ve eyleme başlamışlardı.

Geçtiğimiz gün madencilere destek olmak amacıyla, Kazdağları Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Edremit Demokrasi Paltformu, CHP İl teşkilatı, Sol Parti ve Her yer Kazdağları temsilcileri bir araya gelerek, yaklaşık 70 kişilik bir grupla maden alanındaydılar.

Kazdağları Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından yapılan açıklamada, işçilerin talepleri hatırlatıldı. O talepler; “4 aydır ödenmeyen maaşlarının ödenmesi, firmanın iş güvenliği kurallarına uyması,  iş yerinde bulunan ambulansın çalışır halde bekletilmesi, ayaklarına giydikleri çizmelerin ve maskelerin, tulumların yenilenmesi, yemeklerin düzeltilmesi, emekli olanların kıdem tazminatlarının ödenmesi.”

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech