Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“RES” Tehdidi Hortladı

İl Genel Meclisi’nde geçtiğimiz

İl Genel Meclisi’nde geçtiğimiz ay oybirliği ile reddedilen tartışmalı RES projesi, bugün gerçekleştirilen Mart ayı toplantılarının ilk birleşiminde Vali Orhan Tavlı’nın önergesi ile yeniden değerlendirilmek üzere gündeme geldi.

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları bugün İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda başladı. İdlib Şehitlerinin anılması ile başlayan toplantıda, il genel meclisi üyelerince saygı duruşu bulunulup İstiklal Marşı okundu. İlk toplantının misafiri göreve yeni seçilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Metin Ümit Ural oldu.

PROJE OYBİRLİĞİ İLE REDDEDİLMİŞTİ
Merkez ilçe’ye bağlı birçok köyü ve Çan ilçesine bağlı köyleri kapsayan “Saros Rüzgar Santrali” kurulmak üzere, “Enerji Üretim Alanı (RES)” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı (RES)” amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği için hazırlanan binlerce ağacın katledileceği proje dosyasında, kurum görüşlerinin yeterince açık ve detaylı bulunmaması, vekaletname sürelerinin geçmiş olması ve projeye ilişkin yeterli bilgi bulunmaması nedeniyle reddedilmişti.

6 Şubat 2020 tarihli toplantıda AK Parti, CHP ve MHP gruplarının ortak tepkisi ile reddedilen proje, Mart ayı toplantılarının ilk birleşiminde yeniden gündeme alındı. Oybirliği ile yeniden değerlendirilmek üzere komisyona havale edilen proje için komisyondan çıkacak karar da il genel meclisinin ne yönde oy kullanacağı da merak ediliyor.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech