Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençlik Kollarında Bayrak Değişimi

Cumhuriyet  Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet  Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Gençlik Kolları Kongresi, bugün öğle saatlerinde Prof.Dr.Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Kongre sonunda, kent merkezinde uzun yıllardır emlakçılıkla uğraşan Burak Durmaz, partili gençlerin desteği ile Gençlik Kolları Başkanı Ozan Çarık’tan bayrağı teslim aldı.  

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Av. Güneş Pehlivan’ın divan başkanlığında yapılan kongrede, CHP’nin iktidara yürüdüğü sıkça vurgulanırken zaman zaman hararetli konuşmalar da yapıldı.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve parti yöneticileri, İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren ve CHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Şahin’in yanı sıra çok sayıda genç de kongreye katılım gösterdi.

PEHLİVAN: “GEZİ MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Divan Başkanı Güneş Pehlivan, yaptığı konuşmada AK Parti politikalarını eleştirirken CHP’li gençlere düşen görevlerden bahsetti. “Biz gençler olarak Türkiye’de siyasal inançlarımızı sözle değil, inançla göstereceğiz. Gücümüzü kapalı kapılar ardındaki ilişkilerden değil, sokaktan alacağız, toplum mücadelesinden alacağız. Gezi mirasına sahip çıkacağız. Biz gençler 19 yıllık adli tatili artık bitirmek durumdayız.” diyen Pehlivan, “Eşitçe, saygıdeğer bir toplumu el birliği ile kuracağız. Ve buna bu salonlarda bu kongrelerde başlayacağız.” ifadeleriyle son verdi.

UYANIK’TAN AK PARTİ’Lİ BAŞKANA DAVET
Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, konuşmasında CHP’nin iktidara yürüdüğünü ve yapılan kongrelerin de iktidara yürüyüşün ayak sesleri olduğunu vurguladı. Çarık dönemini öven ve tebrik eden Uyanık, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Türkiye birincisi olan bir ilçenin gençleri olarak görev yaptıklarını belirtti. Başkan Uyanık ayrıca AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’i de hedef alarak CHP’ye yönelttiği eleştirilere tepki gösterdi. Uyanık, “AK Parti Merkez İlçe Başkanı, sanırım durumdan fırsat çıkarayım hesabına Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir darbeden bahsetmiş. Parti içi seçim yapabilen, kendi partisinde seçim yapabilen yöneticiler bu konuda bir şeyler söyleyebilir ama bu AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı değildir! Çünkü parti içi demokrasiyi yaşamadınız, görmediniz, bilmiyorsunuz. Gelirseniz biz size anlatırız. Yıllardır yaşıyoruz, yaşatacağız. Sayın Divan Başkanı çok güzel bir şey söyledi. Artık bunlar ilçe örgütü seçimleri değil, iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar hazırlıklarının ayak sesleridir. Partimize bekleriz. Parti içi seçimlerde farklı sesler nasıl çıkar, sonra nasıl ele ele gönül gönüle kongreler tamamlanır, görsünler.” diye konuştu.

İl Gençlik Kolları Başkanlığı için adaylığını açıklayan Tunç Bozkurt ve Nahit Eren de konuşma yaparak kendilerini merkez ilçe gençlerine tanıttı.

Düne kadar ilçe başkanlığına aday olan Okan Yardak ise sert bir açıklama ile adaylıktan çekildiğini belirtti. Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde 88 oy kullanılırken, 1 boş 4 geçersiz oya karşı 82 oy alan Durmaz, CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları’nın yeni başkanı oldu.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech