Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemal Oral

SİYASET KULİSİ

Çanakkale’de siyasetin yönü yeni kurulacak partilerde kimlerin olacağı, nasıl tabana inecekleri üzerine çevrildi. Davutoğlu’nun Partisi ve Yeşim Karadağ… Babacan ve Mustafa Cumhur Ersümer… AKP ve Çanakkale Ayrıntısı… Bir Tek Onun Haberi Yok…

 Davutoğlu’nun Partisi ve Yeşim Karadağ

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kasım sonunda kuruluş çalışmasını noktalayıp Aralık ayı içinde açıklayacağı yeni partinin kurucuları siyaset kulislerinde bir bir açıklanıyor. Kurucular içinde Çanakkale’nin yakından tanıdığı, AKP’de Türkiye’de tek kadın il başkanı olarak görev yapıp istifa eden Yeşim Karadağ ismi de var. Karadağ ziyaretlerini sürdürüyor. Parti kuruluşu tamamlanmadan açıklama yapılmaması ilkesi doğrultusunda çalışmalar sürerken kulis bilgilerinde partiye Çanakkale’den ilginin yüksek olduğu bildiriliyor.

Babacan ve Mustafa Cumhur Ersümer 

Yeni bir parti çalışmalarıyla gündemden düşmeyen eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan’ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı, Çanakkale’nin saygın, sevilen siyasetçisi Mustafa Cumhur Ersümer ile temas halinde olduğu öne sürüldü. Bu haber Çanakkale’de heyecanla karşılandı. Ersümer, haberle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Çanakkale’de Anavatan Partisi çatısı altında yer almış isimlerle sürekli temas halinde olan, geleneksel iftar yemeklerinde ‘merkez sağda bir parti kurulması şart’ mesajını veren Ersümer’in yakın çevresi ‘Çanakkale’ye gelip yol arkadaşlarıyla bir toplantı yapmadan karar vermez” yorumunu yapıyor. 

AKP ve Çanakkale Ayrıntısı 

Aynalı Pazar Gazetesi AKP’nin Çanakkale’de 4 binin üzerinde üyenin istifa ettiğini duyurdu. Gazete haberinde “Çanakkale’de 64 binin üzerinde üyesi bulunan AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimleri sonrasında 4 binin üzerinde üyenin partiden istifa ettiği iddia ediliyor. İlçe Başkanlarıyla toplantı yapan İl Başkanı Gültekin Yıldız’ın konuyu gündeme getirince ortaya çıkan gerçek şaşkınlık yarattı. Partinin kuruluşundan beri üye sayısı ilk kez düşüşe geçen Ak Partide, kayıpların nedenleri araştırılmaya başlandı” dedi.

Bir Tek Onun Haberi Yok

11 Kasım günü fidan dikim töreninde ‘Nerde çevreciler, nerde Belediye Başkanı’ diye açıklama yapan AKP Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek siyaset kulislerinde önce şov yapmakla itham edildi ardından ‘bir tek onun bilgisi yok’ sözüyle yaptığı açıklama değerlendirildi. Çanakkale’nin CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın, AKP’li belediye meclis üyelerinin de ‘evet’ oyu ile 10 Kasım anma törenlerine katıldıktan sonra yurtdışına gittiğinden Yıldıray Ölçek’in habersiz oluşu ‘bilgisiz siyaset’ olarak yorumlandı.

 

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech