Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

Ele Verir Talkını!

Kendi yutar salkımı. Din tacirlerini çok gördük. Allahla aldatanlara da rastladık. Yıllardır, Rahmetli Atatürk’ü sömürenleri de gördük. Amma ve lakin bu kadarını da görmedik. Gaziantepliler bu durumlarda şöyle derler; “Aboov. Mamet mamet ama o kadar uzun boylu mamet de değil.” 15 yıldır, AK Parti muhalifliği ile sol cenahta karşılık bulan ve bunu da çok iyi değerlendiren bir vatandaşımızdan bahsediyoruz. Malum TV’de konuştukça, yarenleri tarafından alkışlanan bu zat-ı muhterem Atatürk’ün Nutkunu 1881 adet bastırıp, 2500 TL’den satışa sunmuş. Saat 9’u beş geçe, internet ortamında başlayan satış, 5 dakika bile dolmadan tükenmiş. Şimdi sırada 1938 adet bastırılıp,3500 TL den satışı bekleniyormuş. Hatta satışa yetişemeyip, bu eserden edinemeyenler, yüksek fiyat verip, bunu alanlardan almak istemişler. Birileri ,”Ne var bunda? Almayın” diyebilirler. Yok öyle on kuruşa beş köfte. Adam, kendi hayat hikâyesini yazmış olsa ya da Atını seven kovboy adlı roman yazsa. Tanesini de 100 bin liraya satsa, hiç kimseyi de ilgilendirmez ama konu Atatürk olunca, Atatürk’ün sırtından ticaret yapmaya girer. Milletin Atatürk sevgisini sömürmeye girer. Şimdi, bu saatlerde, belki de,”Filan yere bağışlayacağım” diyecektir ama geçersizdir. İlk çıktığında,”Bu özel bir seridir. Elde edilen kazancı Atatürkçü Düşünce Derneğine ya da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine bağışlayacağım” dese, kimsenin gıkı çıkmazdı.

HELAL, HARAM!

Atatürk ile ilgili yıllardır bayrak, kitap; kaset satışlarını da görmüştük. Kendini din alimi olarak lanse eden birisinin, din simsarlığı yaparak, yanmayan kefen ve Peygamber efendimizin(s.a.s) terliğini satması ne kadar sömürü ise Ulu Önder Atatürk’ün kitabının da 2500 liraya satılması, aynı anlamdadır. Bakınız, İnek Bank kurarak milletin paralarını cukkalayan Tosuncuk için, bu yazarımız ne demiş? “Tosuncuğu takdir ediyorum. 35 yıllık gazeteciyim. Tosuna 1 Milyar dolar verebilecek ahali varsa, bunların paralarını almak sevaptır. Almamak günahtır” demiştir. Mantık budur. Buradan şu anlam çıkmaktadır. Atatürk’ü sevenlerin de ellerini ceplerine atıp, onların da sevap almalarını sağlamak lazımdır! Zorla satmıyor diyenlere sözümüz yok. Sevap işlemek istiyorsanız fazla söze gerek yoktur. İktidar muhalifi, muhalif yazar Can Ataklı,”Şu rezalete bakın Atatürk’ü yazarak çuvalla para kazanıyor”, Ahmet Hakan ise “Atatürk hayatta olsaydı, ‘Sen beni hiç anlamamışsın be çocuk derdi’” diyerek, kınamışlardır. Biz de Şeyh Edebali’nin şu sözleri ile yazımızı noktalıyoruz:

“Ey oğul! İki paralık güneşe aldanıp, sonra da karda, ayazda kavrulup gitme. Güçlüsün, akıllısın ama bunları nerede kullanacağını iyi bilmezsen, rüzgârda savrulur gidersin. Oğul! İnsanlar vardır şafakta doğarlar, gün batarken ölürler.” Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech