Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Adalet Vazgeçilmezimizdir!”

18 Mart Stadyumu’nun yanında

18 Mart Stadyumu’nun yanında yer alan konuşlandırılan ve geçtiğimiz gün açılışı yapılan ‘Adalet Meydanı ve Adalet Heykeli’ bazı tartışmaları da beraberinde getirmişti. Yaptığı bir ziyaret sonrası gazetecilerin “Adalet Heykeli” hakkındaki sorularını yanıtlayan AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider, heykeli çok beğendiğini ancak yerinin yanlış olduğunu kaydetti.

 

“Adalet Heykeli” ile ilgili hiçbir eleştiri yapılamayacağını vurgulayarak konuşmasına başlayan AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, “Adalet nerede, hangi vesile ile ilgili olursa olsun gündeme getiriliyorsa bu bizim başımızın tacıdır. Adalet ailenin içinde de önemlidir, partinin içinde de önemlidir, delege dengesinde de önemlidir. ‘Benim istediğim yerde adalet olsun, bunun dışında hiçbir yerde adalet lazım değil’ anlayışı çok bağnaz bir bakıştır.” dedi.

“HARİKA BİR HEYKEL OLMUŞ”

Heykelin gerçekten harika olduğunu kaydeden Gider, “Sanatçısını tebrik ediyorum. Emeği için de teşekkür ediyorum. Adalet nerede hangi vesile ile ilgili olursa olsun gündeme getiriliyorsa bu bizim başımızın tacıdır. Çünkü toplumumuzun olmazsa olmazı, birinci vazgeçilmezi adalettir. Siz kalkınmayı bir tarafa atabilirsiniz, siz gelişmeyi öteleyebilirsiniz ancak adaleti ötelediğiniz zaman öteleyebilecek başka hiçbir şeyiniz kalmaz. Bu anlamda adaleti gündeme getirdiği için o heykeli yapanlara bir daha teşekkür ediyorum.”

“ADALETİ TEKRAR TEKRAR KONUŞMALIYIZ”

“Adalet; ailenin içinde de önemlidir, partinin içinde de önemlidir. Delege dengesinde de önemlidir, il içinde de önemlidir. Ülkede ve dünyada da önemlidir. Yani ‘benim istediğim yerde adalet olsun, bunun dışında hiçbir yerde adalet lazım değil’ anlayışı çok bağnaz bir bakıştır. Ya da ‘ben bir yere geleceksem, ben bir yerde kalacaksam adaleti örseleyebilirim, onun haricinde başkalarına adalet gelsin’ demek de bağnaz bir bakış açısıdır. Bu anlamda adaleti tekrar tekrar konuşmalı, tekrar tekrar gündeme getirmeliyiz. Ben bu heykeli bu yüzden önemsiyorum.” diye konuştu.

“KEŞKE DAHA GÜZEL BİR ALAN HAZIRLASAYDINIZ!”

Heykeli görsel açıdan da değerlendiren Gider, konuşmasına şu ifadeler ile son verdi:

“Estetik kısmına gelince; öyle güzel bir heykel, öyle bir kaidede öyle bir alanda biraz körelmiş gibi geldi bana da. Yapılan şeyleri eleştirmek, yapılmayanlara prim vermek anlamı taşıyabilir diye çok fazla bunu gündeme getirmek istemiyorum. Ama şunu da demeden geçemeyeceğim. Öyle güzel bir heykel bulmuşsunuz. Keşke daha güzel bir alan hazırlasaydınız da çocuklarımızın gençlerimizin her gelip geçerken gördüğü gölgesinde dinlenmek istediği yanında vakit geçirmek istediği bir yer haline gelseydi. Çok da önemli değil. 1 Nisan’dan sonra biz o bölgeyi o kadar güzel bir hale getiririz ki o heykel daha görünür olsun.”

Eylem Gözeldere

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech