Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Disk Emekli Sen’den Protesto Mektubu

Disk Emekli Sen Çanakkale

Disk Emekli Sen Çanakkale Şubesi, PTT Binası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını kınadı.

DİSK Emekli Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Hale Sarıcan tarafından yapılan açıklamada, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada şöyle dendi:

“Bildiğiniz üzere, Emekliler, onların dul ve yetimleri 1 Ocak 2019’dan itibaren, son altı aylık enflasyon oranı kadar maaş zammı alacaklardı. Bu nedenle, 6 ayın ilk 4 ayında yüzde 12,76 oranına çıkmış olan enflasyon mutlaka aşağı çekilmeliydi. Bu yapılmadığı ve enflasyon, yılın son iki ayında, yüzde birerde olsa arttığı takdirde, bu zam 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle,  %15 olacaktı. Bu nedenle, TÜİK’in bilimsel verileri dikkate alarak, enflasyonu gerçek oranlarla açıklaması önlendi ve 80 milyonun günlük hayatında yaşadığı yüksek enflasyon düşmüş gösterildi.  Sakın yüzde 5’i küçük görmeyin, hesap gayet basit; 12 milyon 400 bin emeklinin maaş ortalamasının 1.750 lira olduğunu düşünürsek, yüzde 5’ten her bir emeklinin aylık alacağı artış 87.5 lira, aylık toplam 1 milyon 85 bin, 12 aylık toplam ise 13 milyon 20 bin lira demektir.”

Yapılan açıklamanın ardından, Sarıcan ve sendika üyeleri TÜİK’e protesto mektubu gönderdi.  Bununla birlikte, Sarıcan eylemlerinin bu kadara sınırlı kalmayacağını belirterek “Tüm emekliler ile emekçileri, önümüzdeki günlerde açıklayacağımız 2019 yılı eylem programımızı takip etmeye ve mücadelemize destek vermeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech