Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güneşhan’dan ekonomi ve önseçim değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan dün basın mensupları ile bir araya geldi. Parti binasında yapılan basın açıklamasında Güneşhan birbirinden farklı konular hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan dün saat 13.00’te basın mensupları ile bir araya geldi. Parti binasından yapılan basın açıklamasında Güneşhan yaklaşık 50 dakika konuştu. Konuşmaları arasında birçok farklı konuya değindi.

“Esnaf bugün zor durumdadır”

Güneşhan yapmış olduğu konuşmasında, “Esnaf bugün kan ağlıyor dükkân kirasını ödeyemeyecek durumdadırlar. Yıllardır babalarından kalma dükkanları çalıştıranlar bugün teker teker kapatmak zorunda kalıyorlar. Vatandaşlarımız perişan. AKP iktidarı döneminde vatandaşın borcu 79 kat arttı. Vatandaşımızın toplam borcu 522 milyar TL’dir. Vatandaşımız borç batağındadır. Vatandaşımız bugün nefes alamamaktadır. Tüketici kredisi borçlarındaki artış 229 kat arttı. Yani iktidara geldi 56 milyon olan tüketici kredisi borçları şimdi 12 milyar 233 milyar TL.

“Belediye Meclis Üyeleri fermuar sistemini biliyorlardı”

Türkiye’de, Çanakkale’de fermuarla da olsa Belediye Meclis üyelerinin seçimini yapacağız. Fermuar sisteminde belli sıralar Genel Merkez kontenjanı olarak ayrılıyor. Elbette bizden 7 arkadaşımız fermuardan değerlendirilmek üzere dilekçe ile bize başvurmuşlardır. 3 arkadaşımızda kontenjandan belirlenecek. 38 arkadaşımız seçime girecek. 48 arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olurken fermuar sistemini biliyorlardı. Bunu bile bile bu seçime girecekler. Gönül isterdi ki fermuar olmasaydı ama Genel Merkez’in takdiridir. Bizler bu kararın uygulaması için çaba göstereceğiz.

“İYİ Parti ile ittifak görüşmeleri Genel Merkez’de devam ediyor”

İYİ Parti ile Yerelde görüşüyoruz. Ana ilke CHP’li belediyelerde İYİ Parti, İYİ Parti’nin belediyelerinde CHP adayı çıkmaması hedeflenmişti. Gelinen nokta itibari ile yapılan görüşmeler belli bir noktaya geldi. Sonraki kısım için bir gelişme kaydedemedik ve konuyu Genel Merkez’e bıraktık.

“Gökçeada’nın karşılığı Kepez’dir”

İYİ Parti Kepez’de aday çıkarmazsa bizde Gökçeada’da çıkartmayacağız. Kepez’in karşılığı Gökçeada’dır!” dedi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech