Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnaf Çarşıda Buluşalım’ın Devamını Bekliyor!

29 Aralık Cumartesi günü

29 Aralık Cumartesi günü Çarşı Caddesi’nde gerçekleştirilen ‘Çarşıda Buluşalım’ etkinliği yerli esnafın yüzünü güldürdü. Gündem’e konuşan pek çok işletmeci, bu tip etkinliklerin devamını beklediğini belirtti ve ekledi: “Böylelikle vatandaşlar başını az da AVM’lerden yerli esnafa çeviri belki!”

Tüketim toplumunun geldiği son noktada AVM’ler, çılgın bir popülizmin etkisi altında günbegün şahlanırken olan yine küçük esnafa oluyor… Çanakkale Belediyesi ise bu şartlar altında yürüttüğü koordine işbirlikleriyle, 2018’in son günlerinde oldukça takdire şayan bir etkinlik düzenledi.

Esnaf ‘Çarşı Günü’nden memnun kaldı

Çarşı Caddesi’nde düzenlenen etkinlik gereği, caddeler süslendi, gösteriler düzenlendi, dükkanlar, mağazalar geç saatlere kadar açık tutularak vatandaşlar yerli esnaftan alışveriş yapmaya teşvik edildi. Etkinlik öncesi, Gündem Gazetesi olarak esnafın bu özel günden beklentisini sizlerle buluşturmuştuk. Şimdi ise etkinliğin ardından kapılarını çaldığımız esnaftan, ‘Çarşıda Buluşalım’ gününden duydukları memnuniyeti dinledik.

“Çarşı daha da canlı hale getirilmeli”

İşte görüş bildirenlerden bazıları…

DP Parfüm İşletmecisi Emrehan Gültekin: “Çarşı etkinliği süresince açıktık. Bizim set kampanyamız üzerinden indirimimiz vardı. Cumartesi günü onun da etkisiyle yüzde 10’luk bir artış oldu satışlarda. Bence bu tarz etkinlikler daha arttırılmalı. Çarşı daha şekillendirilmeli, daha canlı hale getirilmeli. Etkinliklerle, süslemelerle, ışıklandırmalarla olsun cadde daha hareketli hale gelirse satışlarımız da o yönde artacaktır diye düşünüyorum.”

“Cadde oldukça hareketlendi”

Kindermode Mağaza Yetkilisi Çiğdem Sezgin: “Mutlaka olumlu katkısı oldu. Her şeyden önce Çarşı Caddesi oldukça hareketlendi. Caddenin süslenmesi, buradaki etkinlikler vatandaşları bir şekilde alışveriş yapmaya yönlendirdi. Ben olumlu buluyorum. Umarım devamı gelir.”

“AVM işimizi zorlaştırmıştı, Cumartesi nefes aldık!”

Ercan Simit Fırını Yetkilisi Nurcan Çubukçu: “Ne kadar da olsa bir hareket oldu. Devamı gelirse daha da iyi olur. Kalabalığın olması, caddenin süslendirilmesi insanları tabii ki alışverişe teşvik etti. Özellikle son zamanlarda AVM’lerin açılması yerli esnafın işini zorlaştırmıştı. Herkes AVM’lerde geziyor, alışverişini oradan yapıyor. Ama ‘Çarşıda Buluşalım’ etkinliği kapsamında bir günlüğüne de olsa da esnaf nefes aldı.”

“Bu tip etkinlikler daha da sık olmalı!”

Nabi Giyim Sahibi Nabi Yıldırım: “Belediye Başkanımıza ve Kent Konsey’ine çok teşekkür ediyorum böyle güzel bir etkinlik için. Böyle özel günlerin devamını bekliyoruz. Cumartesi günü, cadde rengarenkti, kalabalıktı, bayram havası vardı… Gerçekten çok güzel oldu. Satışlarımıza da olumlu yönde etkisi oldu. Açık söylemek gerekirse esnafın yüzü güldü, diyebilirim. Gece gündüz çalışıldı, gözlemlenildi ve böyle bir etkinlik düzenlendi. Bu tip etkinliklerin daha da sık olmasını istiyoruz. Esnafın da tabii ki bu noktada duyarlı olması ve daha fazla katılım göstermesi gerekiyor.”

“Böyle etkinliklerin arttırılmasını istiyoruz”

Erkal Giyim Yetkilisi Erol Erkal: “Cumartesi günü mağaza olarak açıktık biz de… Güzel bir etkinlik oldu, her şeyden önce. Biraz hareketlenme oldu. Diğer günlere oranla iyiydi, tabii ki. Çarşı hareketlendi, kalabalıklaştı. Bu tip etkinliklerin daha fazla olması gerekiyor. Mesela önceden Çarşı Caddesi trafiğe açıktı, sonra kapanınca tabii eski canlılığını yitirdi. O yüzden böyle etkinlikler arttırılırsa esnaf için bu olumlu bir gelişme olur.”

“Vatandaşın AVM’lerden ayağı kesilmiş oldu!”

Yıldız Giyim Sahibi Reyhan Yıldız: “Biz memnun kaldık açıkçası. Kalabalık yoğunlaştı, vatandaşlar mağazaları gezdi, etti. Satın alanlar aldı, alamayanlar da hiç değilse fikir edinmiş oldu. Daha da önemlisi insanların AVM’lerden birazcık da olsa ayağı kesilmiş oldu. Zaten vatandaşın bütçesi malum. Alışveriş yapmaları için ceplerde para olması lazım ama yok! Ben 5-6 sene önce verdiğim kabanları görüyorum insanların üzerinde. Ama böyle etkinliklerle hiç değilse Çarşı Caddesi rağbet görmüş oldu. Biz memnun kaldık gayet, umarız devamı gelir. Senede iki kere, üç kere hatta daha sık yapılırsa böyle etkinlikler bizler için çok daha iyi olur.”

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech