Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Ekonomi için güç birliği

Çanakkale Müteahhitler Birliği tarafından organize edilen 2. Çanakkale Konut Günleri etkinliği dün İskele Meydanı’nda başladı. Konut Günleri, Çanakkale’deki siyasileri ve iş adamlarını bir araya getirdi.

Çanakkale Müteahhitler Birliği tarafından organize edilen 2. Çanakkale Konut Günleri dün İskele Meydanı’nda saat 18.00’de başladı. 8 Temmuz Pazar gününe kadar sürecek olan konut günlerinde vatandaşlar, Çanakkale’de yapılan ve anahtar teslim binalarla tanışma fırsatı bulmuş olacak. 13 firma stantlarını hazırlıklar sonucunda açarak vatandaşa konut satışı için düğmeye bastılar.

Konut Günleri organizasyonu kentte bulunan siyasileri ve işadamlarını bir araya getirdi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 26. Dönem Ak Parti Milletvekili Ayhan Gider, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran, MÜSİAD Şube Başkanı Ali Osman Yıldız ve kentteki inşaat sektörlerinin önde gelenleri düzenlenen etkinliğe katıldı. Organizasyona siyasilerin ve iş adamlarının yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdiler.

“YABANCIYA KONUT SATIŞI YASAĞININ KALKMASINI DİLİYORUZ”

Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural organizasyonun açılış konuşmasında, “Ülkemizde inşaat sektörü en önemli sektörlerden birisidir. Bin 300 çeşit malzemenin kullanıldığı inşaat sektöründe ciddi bir istihdam yaratılmaktadır. Şehrimizde konut sektörü çok önemlidir. Amacımız bu güzel Çanakkale’yi dünyadaki güzel insanlarla paylaşmaktır. Bu şehirdeki yabancıya konut satışı yasağının kalkmasını diliyoruz. Bugün gündem farklı bir seçim var ama siyasi seçim değil konut seçimi…” açıklamalarında bulundu.

“ÇANAKKALE’DE KONUT İHTİYACI GİDEREK ARTIYOR”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Çanakkale yerleşmek istenilen bir kent olmanın özelliklerini taşıyor. Burada konut ihtiyacı her geçen gün giderek artıyor. Müteahhitlerimizde bu sürece uyum sağlayarak giderek daha güzel binalar ve eserler yaratıyorlar. Bunu yıllar boyunca konuştuk, biraz daha estetiğe dikkat edilmesi gerektiğini belirttik.

“YABANCIYA ARSA VE ARAZİ SATIŞINA KARŞIYIZ”

Yabancıya konut satışı ciddi bir döviz girdisidir. Bende yabancıya konut satışında aynı fikirdeyim ama burada ince bir çizgi var. Yabancıya arsa ve arazi satışına karşıyız, sadece konut ve iş yarı satışının yapılabilmesi konusunda iş adamlarıyla aynı fikirdeyim.” dedi.

Tunahan Ünsal – Merve Zıpkın

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech