Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökçeada’yı rahat bırakmıyorlar!

Citta Slow (Sakin Şehir)

Citta Slow (Sakin Şehir) unvanına sahip Gökçeada’nın Kaleköy mevkisinde ‘kumtaşı ocağı’ açılmasıyla ilgili ÇED başvurusu ilanı verilmesi tepki çekti.

Geçtiğimiz aylarda altın madeni tehdidini birlik olarak atlatan Gökçeada, şimdi de taş ocağı tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Doğal sit alanı olan turistik Kaleköy mevkisinde yapılmak istenen taş ocağı çalışmaları ada halkını tedirgin ederken ada turizmini de baltalayacak.

Ulusal haberlerde yer alan bilgiye göre; taş ocağı çalışması 47.37 hektar (473 bin 700 metrekare) alanın 7.4 hektarlık (74 bin 657 metrekare) kısmında gerçekleştirilmek isteniyor.

Gökçeada’daki tarihi ve kültürel dokuyu korumak ve yarınlara taşımak adına bu taşa adanın ihtiyacı olduğunu ve Tepeköy tarafında taş ocaklarının olduğunu gazetemize yaptığı açıklamada belirterek sözlerine başlayan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Bu taşa ihtiyacımız var ama lokasyon uygun değil. Turizm merkezimize çok yakın bir tepede olduğu için oradaki turizm faaliyetlerine sekte vurur. İstenen alan, havaalanının olduğu, yani ucağın indiği yer. Gökçeada’ya gelirken insanların aşağı baktıklarında bir ocak faaliyeti görmeleri çok da doğru değil.” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile konu ile alakalı görüştüğünü belirten Başkan Çetin, müdürlük tarafından uygun görüş yazısı yazıldığında, uygun görüş vermeyeceklerini ve şirketin ÇED oluru alamayacağını ifade etti. Eylem Gözeldere

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech