Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemal Oral

SAYIN HALKIMIZA DUYURULUR

Bozcaada Kaymakamlığı, sosyal medya hesabından adadaki tüm ormanlık alanlara giriş-çıkışların, daha önceden başvurulmuş gerekli izin ve tedbirlerin alındığı projeler haricinde de tüm etkinliklerin 15 Eylül’e kadar yasaklandığını duyurdu.

Yasaklara karşıyız da…

Ormanlık alanda mangal yapıp şiş kebap yapayım derken yangın çıkarmasaydık, onun yerine soğuk sandviçle yetinseydik bu yasak gelmezdi.

Bozcaada Kaymakamlığı ilk açıklamasının ardından yaklaşık 4 saat sonra ise, “Kamuya ait alanlarda çadır kurmak, çadırlarda konaklamak ve 15/09/2017 tarihine kadar Ada’nın tamamında her türlü anız, artık ve çöplük ateşi yakmak yasaktır.” şeklinde ikinci bir açıklamada bulundu.

Şikayet etmemeli bu yasaklardan çünkü ormanları bizler yakıyoruz…

Çadırı kurup önüne kamp ateşi yakmasaydık, toprağın bereketinin yok olduğuna inanıp anız ateşi yakmasaydık ve evsel atıklardan gübre üretimi yapılırken biz ‘yak gitsin, ateş temizliktir” demeseydik bu yasak gelmezdi.

Konu yasaklama olunca, ardından bir de uymayanlara cezası varsa…

Bozcaada Kaymakamlığı duyurusunda “Bu yasağa uymayanlara 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 107. maddesi (Değişik:3/11/1998-3493/13 maddesi) gereğince yasal işlem derhal yapılacaktır” denildi.

Sayın halkımıza duyurulur…

Hayırlı Cumalar…

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech