Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehitler Abidesi’nde Birlik Fotoğrafı

AK Parti İstanbul İl

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, geçtiğimiz Cumartesi günü Şehitler Abidesi’nde büyük bir iftar programı düzenledi. TRT’nin İftar Programı da o güne özel Şehitler Abidesi’nden canlı yayınlandı. İftarda konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, birliğimiz ve beraberlik vurgusu yaparak “Kardeşliğimizin pekiştiği en güzel örnek, Çanakkale Şehitler Abidesi’ndeki bu fotoğraftır” dedi.

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı Gelibolu Yarımadası’nda ki Şehitler Abidesi’nde yaklaşık 2000 kişinin katılımıyla bir iftar yemeği verdi. İftara AK Parti  Çanakkale Grup Başkanvekili ve Çanakkale  Milletvekili  Bülent Turan, AK Parti  İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti  Çanakkale İl Başkanı  Yeşim Karadağ, AK Partili İstanbul İlçe Belediye Başkanları, 15 Temmuz Şehit ve Gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı. Kur’a-nı Kerim Tivaleti’yle başlayan program, Ezan’ın okunmasının ardından oruçların açılmasıyla devam etti.

İSTANBUL VE ÇANAKKALE DOSTLUĞU

İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Bülent Turan, “Her Ramazan günü mübarektir. Her iftar kıymetlidir, anlamlıdır. Ancak bugün çok özel bir iftar için bir aradayız. Tarihin, coğrafyanın, stratejinin, zorluğun kardeş kıldığı iki önemli kentin kardeşliğinin hatırası için bir aradayız. İstanbul ve Çanakkale’nin tarihi, kardeşliği bu günlerden ibaret değildir. Biliyorsunuz İstanbul’un fethi Çanakkale’den başladı. O yüzden Çanakkale’nin İstanbul’a kardeşliği o yıllara dayanır. Bu tarihi, fiziki, sosyolojik ve stratejik kardeşlik devam etmek zorundadır. O yüzden İstanbul İl Başkanlığımızın dostluğu çok kıymetli, o yüzden Çanakkale’de verilen iftar çok kıymetlidir. Allah ömür versin, her sene bu çalışmaları beraber yapalım. Bu coğrafya da en güzel iftarlar, fakiriyle, zenginiyle, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle buralarda oluşturuluyor. İstiyoruz ki İslam Coğrafyası’nın her tarafında şu sofralar kurulsun. Eğer kardeşliğimiz bu ayda pekişecekse, orucumuzun anlamı bu ayda ruhunu bulacaksa, en güzel zaman, en güzel örnek Çanakkale Şehitler Abidesi’ndeki bu fotoğraftır.” dedi.

TEMURCİ; “KARDEŞLİĞİNİZ KARDEŞLİĞİMİZDİR”

İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise yaptığı konuşmada, “Bir milletin tarihinde Çanakkale gibi bir zafer varsa, o millete kimse diz çöktüremez. Kimse o milletle alay edemez. 15 Temmuz bunu bu manada ispat etmiştir. Şehitlerimizin manevi huzurunda şunu özellikle belirtmek isterim. Onlar bizi duyuyorlar, yolunuz yolumuzdur. Kardeşliğiniz kardeşliğimizdir. Sizler nasıl binlerce kilometre karede adeta top yekun bir milleti savunmak için Çanakkale’de bir araya geldiniz ise bugün Çanakkale’de koyun koyuna yatıyorsanız. Biz de ‘biz birlikte Türkiyeyiz’ diyorsak, şunu asla unutmuyoruz ve şehitlerimize söz veriyoruz. İşte biz Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye, Filistin’i unutmayacak, Saray Bosna’yı unutmayacak, Musul’u unutmayacak bütün mazlum coğrafyaları unutmayacak ve sizin Çanakkale’deki kardeşliğinizi biz bu yüzyılda da devam ettireceğiz. İşte bu sofra bunun en güzel kanıtıdır. Ne Mutlu Çanakkale Ruhunu meydana getirenlere, ne mutlu Çanakkale ruhunu yaşayanlara ve yaşatanlara… Bu vesileyle burada şehit olan ecdadımıza Rabbimden Rahmet diliyorum.” diye konuştu.

PAZARLIK YOK

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ise yaptığı konuşmasında, “İftar için toplandığımız bu topraklarda,  253 bin şehidimiz ve metre kareye düşen 6000 mermi vardı. O gün canını hiç düşünmeden veren şehitlerimiz olmasaydı, biz bugün bu topraklarda olamayacaktık. Tıpkı 15 Temmuz’da yaşadıklarımız gibi… 15 Temmuz’da liderimiz, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir sözüyle bu halk dışarıya dökülmeseydi, şehitlerimiz hiçbir şey düşünmeden sadece vatanını düşünerek o şahadet şerbetini içmeye gitmeseydi, yine biz burada, bu topraklarda bu akşam bu birlikteliği yaşayamayacaktık. Bizim dört kırmızı çizgimiz var diyoruz. Ne diyoruz; tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet. Bizler bu önceliklerimizi asla ve asla ezdirmeyeceğiz. Bunlarla ilgili asla pazarlık yapmayacağız.” dedi.

Sabih Can Durmuş – Aslı Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech