Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çözüm Kimde?

Aynalı Çarşı yapıl-a-mayan temizliğin

Aynalı Çarşı yapıl-a-mayan temizliğin kurbanı oldu. Camlarındaki kırıklar ve örümcek ağları dikkat çekti. Temizlikten kimin sorumlu olduğu ve ne zaman yapılacağı ise çözümü zor görünen bir sorun...

Çanakkale denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Aynalı Çarşı, adeta şehrin kalbi gibi… Turların ortak noktası, tarihin günümüzle buluşup yaşamaya devam ettiği bir alan. Fakat tarihi çarşıya girdikten sonra kafanızı kaldırır kaldırmaz sizi örümcek ağları karşılıyor. Oldukça kötü görünen bu durum ziyaretçilerin de dikkatini çekiyor. Bazı camların rüzgar dolayısıyla kırılmış olması da ayrıca göze çarpıyor.
Durumdan rahatsız olan esnaf, çarşının temizlenmesi için belediyeden gelecek müdahaleyi beklediklerini söylüyor. Yönetime göre belediyeden yapılan temizlik, çarşı için yetersiz ve düzensiz. Belediyenin herhangi bir gün belirleyerek kendilerine bildirmesi dahilinde gereken hazırlık ve boşaltmaların yapılacağı söyleniyor.
Belediyenin ilgili biriminden alınan bilgilere göre ise Aynalı Çarşı esnafı ve yönetimi bir gün belirleyip, tezgahların dükkan önlerinden kaldırılması gibi hazırlıkları yaparak belediyeye haber vermeli. Bu sayede temizlik araçları ve görevlileri işlerini yapabilmeliler.
İki tarafın beklentileri devam ederken çarşı ise çaresiz sessiz bekleyişini sürdürüyor. Çarşının temizliğinin ne zaman, nasıl ve kimin öncülüğünde yapılacağı merak konusu…
Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech