Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyürken Yaşanabilir Bir Kent Olmalı

Vahit Tuna Anadolu Lisesi

Vahit Tuna Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Erasmus+ K 219 projesi kapsamında Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın ardından Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan’ı ziyaret ettiler.

Vahit Tuna Anadolu Lisesi öğrencileri Erasmus+ K 219 projesi kapsamında İtalya’ya bir eğitim gezisi düzenledi. Daha önce hazırlanan ve 5 ülke katılımıyla gerçekleştirilen erasmus İtalya toplantısında sunumu yapılan Çanakkale’de kentsel gelişim ve kalkınma konulu proje Çanakkale Belediye’sine teslim edildi.  Proje de önce Çanakkale’nin fiziki, beşeri ve ekonomik özellikleri ortaya konularak kentin güçlü ve zayıf yönlerinin tespiti yapılmaya çalışıldı. Bu güçlü ve zayıf yönlerden yola çıkılarak da Çanakkale’de kentsel gelişim ve sürdürülebilir kalkınma için öneriler ortaya kondu. Vahit Tuna Anadolu Lisesi Müdürü Cemal Korkut, “Ülkemizin nüfusu gittikçe şehirlere kaymaktadır. İçinde yaşadığımız Çanakkale cazibe unsurlarıyla önemli ölçüde nüfus çeken bir yerdir. Bu nedenle kentimizin büyürken daha yaşanabilir modern bir kent olması dünyadaki olumlu örneklerin incelenmesiyle daha mümkün olacaktır. Erasmus projesi kapsamında gidilen ülkelerdeki şehirlere dair öğrencilerimizin gözlemlerini yetkililere aktarması hem kentimiz hem de gençlerimizin yaşadığı kente dair farkındalıklarının gelişimi bakımından önemlidir. Okulumuzu ilgiyle ağırlayan belediye yetkililerimize teşekkür ediyor. Bu çalışmaların kentimize fayda getirmesini diliyorum” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan ziyaret kapsamında Erasmus+ K219 kapsaminda  “Moving Forward With Key Competences” isimli proje için yapılan anket sonuçları ve lise öğrencilerinin fen bilimleri ve matematik derslerine karşı tutumları konuşuldu.

Ziyaretlere okul müdürü Cemal Korkut, Coğrafya öğretmeni Dilek Ural, Fizik Öğretmeni Sıdıka Ergüven, İngilizce Öğretmeni İpek Çapaz Kartal ve Öğrenciler Emir Yazgılı, Nida Yüzer, Ozan Duman, Nilsu Mercan ve Edanur Altıntaş katıldı.

Dilek Akşen- Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech