Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aktardan Ramazan’a Özel Tüyolar

Yaz aylarının gelmesiyle 17

Yaz aylarının gelmesiyle 17 saati bulan oruç süreleri Çanakkaleli oruç tutan vatandaşı zorluyor. Vücuttaki su kaybını önlemenin tüyoları ise aktarlarda.

Her yıl bir önceki yıla göre 10 gün öncesinden başlayan Ramazan ayı son yıllarda yaz aylarına denk geliyor. Sahurla iftarın arasındaki sürenin 17 saat olması oruç tutan vatandaşı başlı başına zorlayan faktörlerden birisi iken bu duruma birde şu sıralar artan hava sıcaklıkları eklendi. Oruç tutmanın en zor taraflarından biri de vücuttaki su kaybı… Hava sıcaklıklarının Çanakkale’de nemle beraber 35 derecelere yükselmesi terlemeye, terleme de vücutta su kaybına neden oluyor.

Aktar Salih Uysal, Çanakkaleli oruç tutan vatandaşlara, vücuttaki suyu koruyacak bitkiler konusunda gazetemiz aracılığı ile tüyolar verdi. Salih Uysal bu uzun ve sıcak geçen Ramazan ayı günlerinde oruç tutacakları, öncelikle sahurda tuz oranı yüksek kaşar, pastırma gibi yiyeceklerden uzak durması konusunda uyardı. Vücuttaki suyu tutmak adına en yardımcı olan bitkinin ise demir hindi olduğunu belirten Uysal, bu bitkinin kaynatılarak bir bardak suya 25 gram koyularak içilmesi gerektiğini belirtti. Eğer demir hindi olmazsa Osmanlı Şerbetinin de gün içinde hissedilen susuzluğun önüne geçeceğini belirten Uysal duruma göre bir veya iki bardak Osmanlı Şerbetinin vücuttaki suyu tutacağına dikkat çekti.

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech