Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentin Kedileri Yeni Yuvalarında

Doğa Koruma ve Milli

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2.Bölge Müdürlüğü tarafından Çanakkale Belediyesi’ne hediye edilen kedi ve köpek kulübelerinin teslim törenini gerçekleştirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2.Bölge Müdürlüğü Halk Bahçesi kedi evleri alanına yeni kedi evleri hediye etti. Hem sokak hayvanları için faydalı bir işe imza atıldı hem de Gemlik Ceza İnfaz Evi mahkûmları adına bir farkındalık çalışması gerçekleştirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Mevlüt Özyanık; “Hayvanların daha iyi korunabilmesi için Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün projesi çerçevesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ikinci Bölge Müdürlüğümüz tarafından Gemlik Ceza İnfaz Evinde bunlar yaptırıldı. Çalışmalarımız biraz daha devam edecek. Ama malum her tarafa gücümüzün yetmesi biraz zor ama olabildiğince gerçektende ihtiyaç olan yerlerde çalışmalar devam edecek” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, teşekkürlerini sunarak “Barınak Gönüllüleri ve Hayvan Severler Derneğimizde burada. Bende bu durumdan çok memnunum. Bu konuda sadece,  hayvan severler derneğinin, belediyenin veterinerlik birimini ilgilendiren bir konu değil. Bütün vatandaşları ilgilendiren bir konu. Bu yaşam alanı aslında bütün canlıların yaşam alanı. Hep beraber saygı duymamız gerekiyor. Bazı insanlar barınakları istemiyor Hakikaten bizim yaşadığımız sıkıntıda bu. Buda yaşam alanı insanlara verilmiş bir yaşam alanı değil, bütün canlılara verilmiş bir yaşam alanı. Herkes saygı duyduğu zaman biz çok iyi şeyler yapacağız. Veterinerliğimiz bir kedi evi olsun diyor ancak başkaları tarafından engelleniyor. Hayvanlara katlanamıyorlar. Ya da sokak köpeklerinden rahatsız oluyorlar. Biz hayvanların aşılarını yapıp kısırlaştırıyoruz ve zararsız hale geliyorlar. Yasada bunu söylüyor. Doğal alanına koymak zorundayız. Doğal alanına koyduğumuz zaman bütün vatandaşlar belediyenin çalışmadığını, belediyenin biriktirdiği ve sorun oluşturduğunu söylüyor. Ben 2 senedir Başkan Yardımcısıyım henüz bir köpek ısırma vakası olmadı. Vatandaşların da bu konuda duyarlı olmaları çok önemli.  Bizim gidip de kasaptan et alıp içine zehir koyacak paramız yok. Böyle bir yola tenezzül etmek gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Canlının her türüne saygı duyuyoruz. Bu vesile ile insanlara ada mesaj verdik. Hayvanlar, insanlar, ağaçlar, canlılar ortak bir yaşam alanın dayız. Biz bütün halktan da bu duyarlılığı bekliyoruz. Sevmiyorlarsa bile zarar vermemeliler. Çanakkale halkından da bu konuda destek istiyoruz” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech