Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemal Oral

1 SEMİNER 2 GÖRÜŞ

ÇOMÜ tarafından düzenlenen ‘Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Elektrik Sistemine Entegrasyonları’ başlıklı seminer, Mühendislik Fakültesi Turgut Özal Konferans Salonu’nda akademisyenlerin, sektör temsilcilerinin ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yıldırım Enerji Holding tarafından Çanakkale’nin Biga İlçesi’ne bağlı Karabiga Beldesi’nde kurulacak olan Filiz Kirazlıdere Termik Santrali’nin bölgedeki varlıkları görüntülenerek tespit edildiğini ileri sürdükleri Akdeniz foklarının yaşamlarını tehdit edeceğini belirten İlhan Pirinçciler şunları söyledi:

“Bu Akdeniz fokları orada gözlemlenmiş, videoları var. Mağara kayıtları var. İki yıl önce yine üniversitemizin foklarla ilgili bir çalıştayı var. Şimdi ben yenilenebilir enerji konusunda böylesine önemli bir toplantının düzenlenmesine katkıda bulunan ilgili şirketin yetkililerinin affına sığınarak, kendilerine Akdeniz foku sevmeyen kişiler mi diyeceğim. Ya da kömür sever bir şirket mi? İnsanoğlu dünyaya hükmederse, bilimli, bilgisiyle, aklıyla hükmederse ne arılar kalacak, ne kuşlar, ne de Akdeniz fokları.”

Yıldırım Enerji Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Tamer Turna kürsüye gelerek ‘YEK’lerin Sistem Entegrasyonuna Yönelik Analiz ve Çözüm Önerileri’ adlı sunumunda konu hakkındaki görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Sonra çevrecilerin kaygılarıyla ilgili yaptığı konuşmada Turna, “Bu bizimde çok önemsediğimiz bir konu. Fok var ya da yok. Biz fokun düşmanı değiliz. Biz sırf bunu siz ifade ettiğiniz için iskelemizi 600 metre kaydırdık. Maliyetlerimizi arttırdık. Hani hiç olmazsa sizin gönlünüz ferah olsun diye. Ancak bilimsel anlamda fokların olmadığı şeklinde raporlar var. Bizi bu konuda mahkemeye de verdiniz. Hem davayı kazandık. Hem temyiz aşamasını kazandık. Eğer San Francisco orada insanlar ve foklar problemsiz bir arada yaşıyorlar. Ama bu bir seçenektir. Kuvvet ve muhtemel günün birinde bir fok olursa biz onlarla orada birlikte balık tutuyor olacağız. Bizim oraya kuracağımız santral Paris İklim Zirvesindeki kriterleri açısından sürdürülebilir” diye konuştu.

Şimdi söz Çanakkale halkının…

“İnsanoğlu dünyaya hükmederse, bilimli, bilgisiyle, aklıyla hükmederse ne arılar kalacak, ne kuşlar, ne de Akdeniz fokları.”

“Kuvvet ve muhtemel günün birinde bir fok olursa biz onlarla orada birlikte balık tutuyor olacağız. Bizim oraya kuracağımız santral Paris İklim Zirvesindeki kriterleri açısından sürdürülebilir”

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech