Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemal Oral

Eğer Hükümetimiz Acil Tedbirler Almazsa;

55 ve  57. Hükümet Eski Başbakan Yardımcısı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, Çanakkale’de eski ANAP’lıların düzenlediği 34. İftar programına katıldı.

Ersümer, Türkiye’de bir yıl içinde yaşananları özetledikten sonra konuşmasının finalini ‘ekonomi’ ile yaptı…

Ülke ekonomisinin  hiç iyi bir noktaya gitmediğini söyleyen Ersümer, Enflasyon yıllar sonra çift haneli rakamlara ulaştı. Ülkenin potansiyel büyümesi neredeyse yarı yarıya düşmüş durumda. Türk Lirası dünyada en fazla değer kaybeden para birimi. Cari açık uzun yıllardır olmayan bir şekilde yüzde 4’ün üzerinde. Faizler yükselirken; kur ve enflasyon da frenlenemiyor. Bunlar birbirine zıt uygulamalardır. İşsizlik yüzde 13’lere fırladı, milyonlarca gencimiz işsiz. Bütçe ilk üç ayda 15 milyar açık vermiş durumda. Netice itibariyle bu görünümdeki bir ekonomi darboğazdadır. Üzülerek ifade ediyorum ki; Türkiye ekonomisi darboğazdadır. Eğer hükümetimiz acil tedbirler almazsa; ‘2019 da seçim var, vatandaşlar bize oy vermezse’ diye düşünülürse; referandum öncesindeki gibi af yasaları çıkartılırsa, ödemeleri ertelerlerse, vatandaşın gönlüne sıcak gelecek ama ekonomiye zarar verecek işleri yapmış olurlar. O zamanda işimiz çok daha zor olur. O nedenle hükümetin bir an önce ekonomik tedbirleri almasını ve Türk ekonomisinin hızlıca bu darboğazdan çıkartılmasını bekliyor, arzu ediyoruz” dedi.

Sayın Ersümer, anlatımında anahtar cümle “…Eğer hükümetimiz acil tedbirler almazsa; ‘2019 da seçim var vatandaşlar bize oy vermezse’ diye düşünülürse…”

Düşünülür mü?                                                                    

Bekleyip mi görmeli, yaşayıp mı görmeli?

 

 

 

 

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech