Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Onlar Milyonların Anası, Evladı, Atası

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, huzurun ve barışın kentinde kadına verdiği kıymeti her fırsatta göstermeye devam ediyor.

Neredeyse hiç kadın cinayetinin işlenmediği, kadınların sokaklarda güven içerisinde dolaştığı bir kent Çanakkale… Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da kadına verdiği kıymeti her fırsatta gösteren, Atatürkçü duruşunu hiç bozmayan bir Belediye Başkanı…

Geçtiğimiz ay TVNet’te yayımlanan “Derin Tarih” isimli programda skandal ifadelere imza atılmış, programa katılan Süleyman Yeşilyurt, Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan’ı sevgilisi olarak tanıtmıştı. Başkan Gökhan, haziran ayı meclis toplantısında konuyu gündeme getirerek hem Afet İnan üzerinden tüm kadınların savunuculuğunu yaptı hem de Atatürkçü duruşunu sergiledi.

Başkan Gökhan Mustafa Kemal Atatürk, annesi Zübeyde Hanım ve Manevi kızı Afet İnan’ın afişini iskele meydanına astırdı. ‘Onlar milyonların anası, evladı, atası’ yazılı afişlerle hakarete uğrayanın sadece Atatürk ve manevi kızı değil, hepimiz olduğu hatırlatılır gibi…

Meclis Toplantısında sert açıklamalar yapan Başkan Gökhan;  “Zübeyde Hanım, Afet İnan ve Mustafa Kemal Atatürk, bu kişileri yok var saymalara çalışanlar ve bu kişileri kötülemeye çalışanlar olacaktır. Olmaya da devam edecektir. Yani bu bağlamda bu son olmayacaktır. Adını bile anmak istemediğim o televizyona çıkan ve konuşan o ahlaksızlar devam edecektir. Çünkü böyle bir iklim yaratılmaya çalışılıyor. Mustafa Kemal cumhuriyet değerleri için artık o kadar aşağılaştılar ki, mahlûkatlaştılar ki artık işi ideolojiden çıkarıp ailevi ve cinsi noktalara getirmeye çalıştılar. Çünkü Afet İnan küçük bir çocuk, Mustafa Kemal onu sahiplenmiş. Kendileri gibi sandılar. Mustafa Kemal’de küçük çocuklara sarkıntılık etmiştir diye düşünüyorlar. Mustafa Kemal, ensarcı değildi, Türk milliyetçisiydi ve vatanseverdi. Onun için hem Zübeyde Hanım Hanımefendi Mustafa Kemal’in annesi, Afet İnan hemen yanındaki önemli bir profesör bu memleketin evladı ve Mustafa Kemal Atatürk bu memleketin tam orta yerinde yerini aldı ve almaya devam edecek. Ve bizim aklımızda da böyle duruyorlar, yan yana.  Bunlar çok acı şeyler ama maalesef gerçekler. Tabi iki günde iddianame, üç günde yargılama ve dördüncü günde salıvermeleri de unutmuyoruz. Birçok bigünah insan yatarken bu şerefsizler paldır küldür salıveriliyor unutmuyoruz. Unutturmaya çalışsalar da unutmayacağız. Ne Mustafa Kemal’i, ne Zübeyde Hanım’ı ne de diğer kahramanlarımızı unutacağız. Unutmamak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” diye konuştu.

Dilek Akşen

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech