Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Güngör Yıldız

HANGİSİNE YANALIM?

Dün akşam saatlerinde Şırnak 23. Sınır tümen komutanlığından kalkan helikopter, Irak sınırında Şenoba bölgesinde düştü. İçinde bulunan komuta kademesi ağırlıklı 13 askerimiz de şehit oldu.

Dün gece ajanslara düşen bu haber, dün ve bugün ülkemizin dört bir yanında bağrımızı yakan manzaraya dönüştü. Deyim yerindeyse “Hangisine yanalım” dedik. Yazık oldu, 13 evladımıza, komutanımıza… Kimimiz için baba, kimimiz için akraba, kimimiz için tanıdık. Hiç fark etmiyor. Hepimiz için her şeyden önemlisi insan ve bizim yurttaşımız.

Helikopter Çanakkale’ye çok uzakta Şırnak’ta, Irak sınırında düştü ama içinde bulunan iki askerimiz, komutanımız bu toprakların insanıydı. Birisi Aydoğan Aydın, (Aydın Paşa) Gökçeada Komondo Alay Komutanı 2010-2012 yılları arasında görev yapmıştı. Ada halkının “Aydoğan paşasıydı”. Bir diğer şehidimiz ise Gelibolu’dan Binbaşı Koray Onay’dı. Şehit Binbaşı Onay’ın cenazesi dün Gazi Süleyman Paşa Camii’nden kaldırıldı.

Üst düzey komuta kademesini taşıyan bir helikopterin elektrik tellerine çarparak düşmesi, kafalarda soru işaretleri bırakırken, Anadolu’nun bir çok köşesinde dün, yüreklere sızı, evlere ateş düştü. Yaklaşık 32 yıldır, kanayan yaramız olan Güneydoğu sorunumuz, her geçen gün daha da büyüyerek çözümsüz hale geliyor. Ülkemizi güçsüz bırakmak, bölgede istikrarsızlık yaratmak için Emperyal ülkeler adeta birlikte üstümüze çullanıyorlar.

Acılarımızı, sevinçlerimizi hiçbir önyargıya önem ve onay vermeden birlik içersinde yaşamaya başladığımız gün, bu kötü emelleri olan ülkeleri de insanları da alaşağı etmiş olacağız. Birlik olalım, birbirimizi anlayalım. Heveslerini kursaklarında bırakalım.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech