Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Başkanlar İftarını Depremzedelerle Yaptı

Çanakkale Belediyesi tarafından şubat ayı içerisinde meydana gelen Ayvacık depremlerinin ardından depremzedeler için iftar yemeği verildi.

Ayvacık’ın 10 köyünde depremzedeler için düzenlenen iftar yemeği Ayvacık pazaryerinde yapıldı. İftara Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, Ayvacık Belediye Başkanı Ak Parti’li Mehmet Ünal Şahin, Küçükkuyu Belediye Başkanı CHP’li Cengiz Balkan, CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder, Ayvacık CHP İlçe Üyeleri’yle vatandaşlar ve depremzedeler katıldı.

İftardan önce Kur’an Tilavet’i okundu. Ardından dua  edildikten sonra ezanla birlikte iftara geçildi. İftar yemeğinin ardından CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, depremden en çok Tuzla, Yukarıköy Köyü ve Gülpınar’ın etkilediğini belirten Gökhan konuşmasında şu sözleri söyledi: “Allah’a şükür bir ölüm yok. Ama sonuçta depremden hasar gören köyler var. Köylülerin evlerinde yıkımlar var. Deprem uzun sürdü. Günde defalarca sarsıntılar oldu. Dolayısıyla depremzedelerin moral ve motivasyonunda bir bozukluk oldu. Depremzedelerle biz daha önce Çanakkale’de kahvaltıda bir araya geldik. Sportif faaliyetlere de onları misafir etmiştik. Bu akşam da o bölgenin köylüleriyle bir iftar programı yapalım dedik. Hep beraber bir iftar programı yapacağız. En azından onlara dayanışma içerisinde olduğumuzu, onları unutmadığımızı ve bir sıkıntıları olduğunda onların yanında olduğumuzu ifade etmek, mübarek Ramazan ayında bir kez daha acılarını hafifletmek için böyle bir organizasyon yaptık. O amaçla buradayız. İftarımızı yapıp onlarla beraber olacağız.”
“DÜNYAYA ÖRNEK OLMALIYIZ”
Başkan Gökhan konuşmasının devamında “Ramazan İslam dünyasının en önemli ayı. Oruç farzlarımızdan birisi. Dünyanın en yüce ve son dini olduğu bize anlatıldı, belletildi e biz böyle inandık. Biz Hz. Peygamberin ümmeti, Allah’ın kulu olarak bunlara böyle inanıyoruz. İslam dinin yüceliğine ve güzelliğine inanıyoruz. Onun için İslam dünyasında olan bitenlerden büyük acı duyuyoruz. Bizim dinimiz böyle bir din değil bu akşam burada olduğumuz gibi bir dindir.” diyerek “Dünyaya örnek olmalıyız. Din üzerinden biz siyaset yapmayız ve buna da şiddetle karşı çıkarız.” diye ekledi.

Yemeğe katılan depremzedeler ise Çanakkale Belediyesi’ne düzenledikleri iftar yemeğinden dolayı teşekkür etti. Öte yandan 2500’e yakın sandalyenin bulunduğu alanın tamamının dolmadığı gözlemlendi.

Yıldız Sağlam          

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech