Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

ELE VERİR TALKINI

Kendi yutar salkımı. Onbir ayın sultanı Ramazan geldi, hoş geldi. Ramazan geldi mi, din tüccarlarının salya sümük ağlamaları başlar. Hangi kanalı açsınız onlar vardır. Ağlarlar, zırlarlar, yokluk, fakirlik edebiyatı yaparlar. Ama aylık 1 trilyona yakın para kazanırlar. Oldum olası bu tiplere kanımız ısınmadı. Yahu, öğüt, nasihat vereceksiniz, bedava, Allah rızası için verin, Para alıp yaptığınız işin hayrı olur mu? Siz televizyoncu ya da dizi film artisti misiniz? Bu dalaverecilere inanıp, onunla ağlayan zavallı garip insanlarımıza acımamak mümkün mü? Sosyal medya hesabımızdaki arkadaşlarımızın da bu konudaki  paylaşımlarını görünce, yalnız olmadığımızı gördük. İşte değerli hemşerim Zülfü Bal’ın yazdıkları. “Asgari ücretle geçinmeye mi çalışıyorsunuz? Çocuklarınızın ihtiyaçlarını, Eğitimini karşılamakta zorlanıyor musunuz? Evinize ayda 1 kilo et alabilmek için ek iş mi yapıyorsunuz? Asıl sorun şu ki, siz şükretmeyi bilmiyorsunuz! Ne mutlu bizlere ki, bir ay boyunca, trilyonluk servete sahip din tüccarları, bizlere şükretmeyi öğretecek! Hurmayla, zeytinle beslenebilmeyi anlatacaklar! Allah’a şükürler olsun ki, bize şükretmeyi öğreten, trilyonluk tüccar hocalarımız var! Buyurun Nihat hocam ve türevleri. Sahne sizin”

 

                             MİLLETE GINA GELDİ

Şimdi de sırada değerli kirvem, şair yazar Mehmet Şükrü Baş, hocamın yazdıkları var. Buyurun “Siz gelin bir ay bizim evde olacak hır gürü seyredin. Bazı kanallarda, ayda binlerce lira alan şarlatanların, salya sümük, ayda bin lira alan asgari ücretlilere, ‘Ashabın kuru ekmekle oruç tuttuğunu, onun için sabırlı olup, şükretmelerini’ dinleyin. Hanım bu programları izleyecek. Ben de kanal değiştir diyeceğim… Hanım bana ‘Gavur diyecek… Ramazan boyunca, sinir katsayılarım tavan yapacak. Allah bana yardım etsin.” Hocam, Allah Türk milletine yardım etsin. Allah, bu din tüccarlarından emin eylesin.

 

                                 FIRSATÇILAR

Ramazan gelince, iğneden ipliğe neden zam gelir? Ortada fol yok yumurta yok. Müslüman esnafımız, iş adamımız, Türk Milleti, Müslüman kardeşleri, fazla yemesinler! Diye zam yaparlar. İftarı hurma ile açmak sünnettir, diyecek kadar ince düşünceli, naif, çok ehli Müslim ama Ramazan ayını, milletin cebi üzerinden fırsata dönüştürecek kadar sahtekâr olmak! Hangi kitapta yazar? Akşama kadar oruç kalıp, sevap kazanıyorum diye, hüşuya ermek, ama bire alıp, on bire millete satıp, haram yemek! İki gün önceki fiyatlarla Ramazan arifesi fiyatları arasında, her üründe %30 fark var. Niye? Ne oldu da, 48 saatte bu fark oluştu? Savaş mı çıktı, işgal mi başladı, doğal afetler yaşandı da bizim mi haberimiz olmadı? İnekler etlerini ramazanda ucuza satmama kararı mı aldı? Salatalık, domates sendika kurup grev mi yaptı ne oldu? Şimdi bunun adı Müslümanlık mı, sahtekârlık mı? Zaten birçok insan açlık sınırında yaşıyor, böylesi bir mübarek ayı fırsata dönüştürmek nedir?

 

Ramazana özel fiyat tarifesi çıkarmak ahlâksızlıktır. Sonrada, yok teravihi kaçırmak günahtır. Yok, hurmayla açsam, daha sevapmış. Yok ezanın bitiminde iftara başlamak daha eftalmiş. Yok, benim karşımda su içtiler, bunlar keferedir diye atıp tutacaksın. Kusura bakmayın da Ramazanı fırsata “Gâvur ” dediğiniz bile çevirmez. Bu sahtekârlığınıza kul kanar, Allah kanmaz… Gerçi Allah’a inansak bunları yapmaya cesaretimizde olmayacak da, her şeyimizin kalpte olmayıp dilimizde olduğu gibi Allah’a inanmışlığımızda yalan ve riyâ… Ne diyelim. Millette din iman kalmamış. Kör tuttuğunu öpüyor. Ramazanınız mübarek olsun. Sağlıcakla kalınız.Formun Üstü

Formun Altı

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech