Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Çocuk İstismarı’ Panelinde Koltuklar Boş Kaldı

Bu haberin fotoğrafı yok

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Başka Bir Okul Mümkün Derneği Çanakkale Şubesince son yıllarda artış gösteren “Çocuk İstismarı” konusunda aileleri bilinçlendirmeye yönelik panel düzenlendi. Panelde salondaki koltukların çoğunun boş kalması dikkat çekti.

Son yıllarda ülkemizde artış gösteren “Çocuk İstismarı” konusunda Çanakkale’de farkındalık yaratmak ve ailelerin çocuklarını istismardan nasıl koruyacakları konusunda panel düzenlendi. Başka Bir Okul Mümkün Derneği’nin Çanakkale Şubesi ve ÇOMÜ işbirliğinde düzenlenecek konferansın konuşmacısı ise Adli tıp Uzmanı Prof.Dr. Şevki Sözen ÇOMÜ İçdaş Kongre merkezindeki panel ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Panel ebeveynler ile soru cevap şeklinde ilerledi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen deprem paneli gibi bu panele de katılım az oldu.  Adli tıp Uzmanı Prof.Dr. Şevki Sözen ebeveynlerin her davranışının çocuk üzerinde büyük etkisi olduğuna dair örnekler verdi.  Sözen; “Fiziksel şiddete ailelerin %3,4’ünde rastlanmaktadır.Evde ve okulda şiddete uğrama oranı ise %46’dır. Şiddete uğrayan kadınların %65’i çocuklarına karşı şiddet uygulamaktadır. babanın anneyi dövdüğünü gören ve annesinden dayak yiyen çocuk güçlü zayıfı döver algısı ile büyüyor.Okulda arkadaşlarına şiddet uyguluyor” dedi.

İstismarların yüzde doksanının  topluma açık yerlerde meydana geldiğini ifade eden Sözen ailelerin hem  evde hem de dışarıda çok dikkatli olması gerektiğini ifade etti.Kadınların da bazen istismar eden tarafta olduğunu söyleyen Sözen; “Kadın bakıcı küçük erkek çocuk vakası da yaşanıyor. Cinsel istismar uygulayıcısı önce kurbanına hediye verip güven kazanır. Özellikle ev ve okulda sorunları olan çocukları seçer. Zaman içinde şiddet ve tehdit kullanmaya başlar. Şantaj yaparak çocuğu susturur böylece de fiziksel ya da cinsel istismar uygular” dedi.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech