Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan’da Biga Bir Başka Güzel

27 Mayıs’ta başlayıp 24

27 Mayıs’ta başlayıp 24 Haziran’da bitecek olan Ramazan için Biga’da çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Biga Belediyesi’nin haber bültenine göre; ilk oruç, 27 Mayıs’ta tutulurken son oruç ise 24 Haziran günü tutulacak ve Ramazan sona erecek. 2017’de Ramazan Bayramı ise 25 Haziran Pazar, 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günlerine denk geliyor. Yarın tutulacak oruç için bu gece ilk sahura kalkılacak.

26 GÜN BOYUNCA RAMAZAN NOSTALJİSİ

Biga Belediyesi tarafından eski Ramazanlara özlem duyanlara nostalji yaşatmak, Bigalıların Ramazan akşamlarını keyifle karşılamalarını sağlamak ve sosyal yaşamı hareketlendirmek için başlattığı Ramazan Etkinlikleri de 29 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Şehir Parkı amfi tiyatrosunda gerçekleşecek etkinlikler iftardan sonra başlayacak. Ramazan etkinliklerinin 26 gün sürmesi planlanıyor.

Hamdibey Mahallesi Namazgah semtinde yer alan Tarihi Namazgah’da teravih namazları da 28 Mayıs Pazar gününden itibaren başlayacak.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ VE ÖĞRENCİLER İÇİN İFTAR YEMEKLERİ

İhtiyaç sahipleri ve öğrenciler için de yapımı Biga Belediyesi tarafından tamamlanan Avcılar Köprüsü yanındaki düğün salonunda 27 Mayıs Cumartesi günü iftar yemeği verilecek. Ramazan boyunca devam edecek yemekler; Biga Belediyesi organizasyonunda; sivil toplum kuruluşları ve esnafların desteği ile gerçekleştirilecek.

BAŞKAN IŞIK’TAN DAVET

Ramazan ayının gelişiyle bir mesaj yayınlayan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Ramazan ayının ilçemize, ülkemize hayırlı ve bereketli günler getirmesini temenni eder; barışın hakim olduğu mutlu, huzurlu bir yaşam dilerim. 29 Mayıs Pazartesi günü Şehir Parkı amfi tiyatrosunda başlayacak ve 26 gün sürecek Ramazan etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyorum. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız ve öğrenci kardeşlerimiz için 27 Mayıs Cumartesi gününden itibaren iftar yemeklerimiz başlayacak. Ayrıca Tarihi Namazgah’ta Pazar akşamından itibaren teravih namazları kılınacak” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech