Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asırlık Gelenek; Panayır

Ayvacık’ta tarihi asırlar öncesine

Ayvacık’ta tarihi asırlar öncesine dayanan Geleneksel Ayvacık Hayvan ve Emtia Panayırı açıldı.  Ayvacık panayırın yıllardır bölgeye hayat veren bir gelenek olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, “Farklı etkinliklere bölgemizin ihtiyacı büyük.” dedi.

Ayvacık Belediyesi’nin haber bültenine göre; Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen panayıra ilginin yoğun olması bekleniyor. Panayırı gezen Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin panayırda bulunan esnafları gezerek sattıkları ürünler hakkında bilgi aldı ve hayırlı kazançlar diledi.

KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Başkan Mehmet Ünal Şahin “Bu yörede yaşayan halk oldukça zengin bir kültüre sahiptir. İlçemizde yaptığımız bu etkinliklerle ilçemizden çeşitli nedenlerden dolayı göç etmiş aileleri de kurulan bu panayır sayesinde bir araya getiriyoruz. Burada yaşayan halk bu panayır sayesinde alışverişini yapıyor, bir birini göremeyen dostlar, aileler birbirlerini görüp hasret gideriyorlar.” dedi.

PANAYIRLAR KURULAN BÖLGELERE CANLILIK KAZANDIRIR

İlçede asırlardan bu yana kurulan panayıra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yüzlerce esnafın katılıp, ürünlerini satarak, ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Panayıra mal satmak için gelen esnafın çeşitliliği bir yana, geldikleri yerler de çeşitlidir. Anadolu’nun çeşitli illerinden, ilçelerinden buraya gelmiş. Panayıra gelen esnafların içinde 26/27/28 tarihlerinde yapılan Ayvacık panayırını sabırsızlıkla beklediklerini söyleyenler var. Çanakkale’den, Balıkesir’den, Manisa’dan, İzmir’den, İzmit’ten, Tekirdağ’dan, Aydın’dan gelenler var.

İlçede yapılan panayır ile ilgili konuşma yapan Başkan Şahin “Panayırların kurulduğu bölgelere bakın, canlılık gelir, hareketlilik olur, yöre halkı da kendi ürettiği ürünlerini burada sergiler, satar ve aile ekonomisine katkı sağlar. Bugün günümüzde artık panayırlar yerlerini fuar ve festivallere bıraktı. Ayvacık Belediye Başkanlığı olarak biz ise eskiye dönük geleneklerimize, göreneklerimize ve kültürümüze sahip çıkıyoruz.” dedi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech