Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’ye 6,5 Milyonluk yatırım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Çanakkale İl Koordinatörlüğü IPARD Projesi kapsamında 9 sözleşme ile 6,5 milyon TL’lik yatırımın bölgeye kazandırılacak.

AB ve Uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlayan TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü basın mensupları ile kahvaltı etkinliği düzenledi.

TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Cem Akşit’in bir sunum gerçekleştirdiği toplantıda Avrupa Birliği tarafından hibe desteği sağlanan IPARDII 1. Başvuru Çağrı Dönemi hakkında bilgilendirme yapıldı. IPARDII1. Başvuru Çağrı Döneminde önümüzdeki hafta imzalanacak 9 sözleşme ile 6,5 milyon TL’lik yatırımın bölgeye kazandırılacağına değinildi. Bu yatırımlar için faydalanıcılara yaklaşık 3,4 milyon TL’lik hibe ödemesi yapılacağını açıklandı.  Ayrıca yatırımcılar her türlü vergiden de muaf sayılacak.

Sözleşme imzalamaya hak kazanan 1 adet meyve-sebze soğuk hava deposu, 1 adet süt işleme tesisi, 1 adet güneş enerjisi üretim tesisi, 1 adet zeytinyağı üretim tesisi, 1 adet konaklama tesisi, 1 adet makine-ekipman parkı kurulumu, 1 adet arıcılık ve 2 adet tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği projesinin hibe sözleşmelerinin imzalanması akabinde yatırım süreçleri başlayacak.

İlKoordinatörü Akşit proje hakkında bilgilendirmeler de yaparak; “Projeler, çağrı döneminde belirtilen tarihlerde TKDK İl Koordinatörlüğü’ne teslim edilir. Projeler incelendikten sonra, sözleşme imzalamaya hak kazanan proje sahibi ile TKDK arasında hibe sözleşmesi imzalanır. Proje sahibi inşaat işlerini ve makine-ekipman alımını tamamlar. Yatırımı tamamlanan projeye ait ödemeye esas evraklar İl Koordinatörlüğü’ne teslim edilir. Yatırım kapsamında hak edilen hibe tutarı, yatırımcı hesabına aktarılır. İşletme 5 yıl boyunca izlenir” dedi.

Dilek Akşen

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech