Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekil Turan’dan Trafik Değerlendirmesi

Vekil Turan’dan Trafik Değerlendirmesi

Vekil Turan’dan Trafik Değerlendirmesi

Geçtiğimiz hafta sonu kentte yaşanan yoğun trafiğin ardından açıklama yapan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Bu tablo çalışmaları devam eden 1915 Çanakkale Köprüsünün ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın hafta sonuyla birleşmesiyle beraber 3 günlük tatili değerlendirmek isteyenler Çanakkale’yi tercih ettiler. Ziyaretçi akınının yaşandığı kentte uzun araç kuyrukları oluştu. Tatil boyunca oluşan yoğunluğa dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Yaşanan yoğunluk, oluşan araç kuyrukları bize bir kez daha 1915 Çanakkale Köprüsünün ne kadar önemli olduğunu gösterdi” dedi.

Çanakkale’de gemi seferlerini yerine getiren GESTAŞ firması 3 günlük tatil boyunca toplam 1149 seferde 50 bin 742 araç taşıdığını açıkladı. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Turan, “19 Mayıs’ın hafta sonu ile birleşmesiyle beraber Çanakkale’mize birçok yerden ziyaretçi akını oldu. GESTAŞ rakamlarına göre, 3 günlük tatilde 46 bin yaya ve 50 bin 742 araç taşıyarak ortalama saatte 16 sefer gerçekleştirildi. Şehir içerisinde uzun kuyruklar meydana geldi. Şehir içi trafikte hemşerilerimiz zor anlar yaşadılar. Bu tablo çalışmaları devam eden 1915 Çanakkale Köprüsünün ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu. Hatta özeleştiri yapmamız gerekirse geç bile kalınmış bir proje diyebiliriz. Köprüyü eleştirilenlerin yaşanan trafik sorunlarına bakmalarını tavsiye ederiz. En hızlı bir şekilde köprü çalışmalarını tamamlayıp hizmete alarak ulaşım anlamında sorunları ortadan kaldırmak istiyoruz” ifadesine yer verdi.

Milletvekili Turan, “1915 Çanakkale Köprüsünün tamamlanmasıyla beraber sadece ziyaretçi anlamında değil ticari sevkiyat alanında da rahatlama olacaktır. İhracat yapan firmalarımız hızlı bir ulaşım imkânı bulacaklar” dedi. Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech