Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taksicilerin Ortak Derdi: TRAFİK

Taksicilerin Ortak Derdi: TRAFİK

Taksicilerin Ortak Derdi: TRAFİK

Çanakkaleli taksiciler çalışma şartlarını ve sıkıntılarını gazetemize dile getirirken ortak nokta olan trafik ise en çok yakındıkları konu oldu. Otopark sorunu ve hiçbir getirisi olmadığını düşündükleri tur otobüslerinin neden olduğu trafiğin ise işlerini kötü yönde etkilemesinden yakınan şoförler, yetkililere seslendi.

Trafik sorununun yanı sıra kısa mesafede uzun süreli trafik ışıkları ise dikkati çeken ayrı bir konu… Çanakkale şehir merkezinde taksicilik yapan şoförler yaşanan sorunları şöyle ifade etti:
Erdoğan Sert
“Çanakkale’de trafikten hepimiz şikayetçiyiz. Bu sorunların zor çözüleceğini düşünüyoruz. Bu sorunları çözecek olan ise Belediye… Ben büyükşehirlerde de aynı işi yaptım, böyle trafik görmedim. Şehrimizin otoparka ihtiyacı var. Tur araçlarının şehir içine girmeleri yanlış. Şehir merkezindeki araçların sıkışmasına neden oluyor. Kırmızı ışıkların süresinin uzun olması bize sıkıntı yaratıyor. Taksimetrenin işliyor olması bizim için bir şeyi değiştirmiyor, gideceğimiz yere geç kalarak zaten müşteri kaçırıyoruz. En büyük sorunlardan biri ise kordonda boş boş sefa yapan araçlar… Trafik polisi sivil araçlardan çok, bizi denetliyor ancak onların da sıkı denetime ihtiyacı var.”

Hakan Candan
“Her taksi durağının aldığı plakaya göre belirlenmiş bir alanı var. Bazı şoför arkadaşlar kendi bölgeleri tenha olduğu için merkezi yerlere gelerek müşteri almaması gerekirken alıyorlar. Kendi içimizde de bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Trafik ortak sorunumuz. Park yeri bulamayan araçlar, yolları daraltıyor. Bu sorun park yerinin yapılmasıyla çözüme yaklaşabilir. Kırmızı ışıkların uzunluğu ise yolu uzatmamıza sebep olduğu için müşteriden tepki alıyoruz.”

Serkan Alkan
“En büyük sorunumuz trafik. Çanakkale’de bilinçsiz sivil şoför çok fazla… İnsanlar bilinçsizce trafiğe çıkıyor. Seri ve pratik değil sürücüler. Trafik lambalarının sayıları çok fazla ve kırmızı ışık süreleri çok uzun. Beş dakikalık yolu yarım saatte gitmemize neden oluyor. Başka işlere gitme süremiz uzuyor. Bazen gidemiyoruz, günde 4-5 tane işimizi bu nedenle kaçırıyoruz. Kazancımız bu yüzden düşüyor. Halk otobüslerinin valizli yolcuları almaması gerekiyor. Ama bu yasağı ihlal eden otobüs şoförleri bizleri de mağdur ediyor. Tur servisleri de aynı şekilde yapmamaları gerekenlerden biri olan sokak aralarına girme durumunu yapıyor. Normal şartlarda yolcuları cadde üzerinden toplamaları gerekirken güzergah dışına çıkıyorlar.”

Cemil Kesemen
“Trafik başlı başına bir sıkıntı. Ara sokaklardaki boş arsalara katlı otoparklar yapılsa, en azından esnafın aracı için oralar kullanılır. Bu sayede trafik rahatlayabilir, yoğunluk azalır. Taksi kültürü Çanakkale’de çok yoğun değil. Büyümenin devam etmesiyle taksi kullanım ve ihtiyacı artıyor. Trafiğin yoğunluğu zaten iş kaçırmamıza sebep oluyor. Müşteriyi en kısa yoldan götürmeye çalışıyoruz. Yol kenarında park halinde bulunan araçlar trafiğin işleyişini yavaşlatıyor. Tur araçları ayrı sıkıntı. Bu turların Çanakkale’ye hiçbir faydası yok. Kepez Limanı şehir dışı için kullanılabilir. Hafta sonları trafik felç… Çanakkaleli çile çekiyor.”

Çağatay Şahin
“Trafik ve park yerinden başka sorun aslında yok. Park yeri problemi yüzünden hiçbir yere gidemiyoruz. Trafik sıkışıyor.İskeleden otogara giden müşterileri genellikle otobüs firmalarının servisleri alıyor. Atatürk Caddesi üzerinde ikinci park durumu olmasa trafik gayet rahat akacak.Yaz aylarında turlar da bu sıkışıklığı ikiye katlıyor. Yolu uzatma durumunda kalınca müşteriden ters tepki alıyoruz ancak yapabileceğimiz pek de bir şey yok. Müşteriye alternatif bir yoldan götürme önerisi sunmak zorunda kalıyoruz. Bu trafik sorunu park yeri yapılmasıyla çözülebilir. ”
Gökhan Koç
“Alt ve üst geçit yapılırsa trafiğin rahatlayacağını düşünüyoruz. En büyük sıkıntılarımızdan biri de sık yerleştirilmiş olan trafik ışıkları… Atatürk Caddesi’nden alışveriş merkezlerine kadar 8 tane ışık var. Hepsinde bir dakika kaybetmek 8 dakikaya mal oluyor. Taksimetreler de işlemeye devam ettiğinden fiyat artıyor. Bu sefer şoförler olarak biz işgüzarlık ediyor gibi görünüyoruz. Çanakkale’de zaten park sıkıntımız da var. O da trafiği sıkıştıran ayrı bir etken… Park yeri az ancak çok lüks araba kullandığı halde otopark kullanmayı kar sayanlar var.”
Halil Yıldırım
“Küçük şehirlere göre Çanakkale iyi durumda… Aylık ortalamaya vurulduğunda günlük kazanç 200 TL civarında oluyor. Araç sahibi değil de şoför varsa günlük kazancın üçte biri alınıyor. Farklı olarak yevmiye ile çalışanlar da var. İşlerimizin günü gününü tutmuyor, her gün değişiyor. Tur otobüsleri için bir çözüm bulunmalı. Çanakkale’nin başka bir yerinden geçiş sağlanmalı. Çoğu şehirde olmayan servisler Çanakkale’de bizleri etkiliyor.”
Özcan Kavruk
“İşlerimiz her gün farklı. Bazen iyiyken bazen kötü olabiliyor. Ama işlerin güzel olduğu zamanda da trafik çalışmaya izin vermiyor.Özellikle hafta sonları trafik gerçekten çile haline geliyor. Tur araçlarının geliş gidişi en büyük sıkıntılardan biri. İskeleye giriş ve çıkış iptal alıyor. Müşteri de tepkisini bize veriyor. Yolu uzattığımızı düşünüyor. Firma servisleri müşterimizi alarak sokak içlerine kadar giriyor. Güzergah ihlali yapıyorlar. Saat başı otobüs geliyor. Bir o kadar da servis var.”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech